38 табели с обич: Мисиите в "Купата на героите" през ноември

38 табели с обич: Мисиите в "Купата на героите" през ноември

от TimeHeroes, 4 December 2023

Вторият месец в тазгодишното издание на “Купата на героите” мина неусетно и вече предвкусваме канелените сладки и коледните шоколади, които декември носи със себе си. 

Макар да ни се стори много кратък, ноември изобщо не ни разочарова - в състезанието вече има цели 22 клуба, които в рамките само на последните 30 дни са изпълнили 38 мисии. Трябва да признаем, че сме мнооого впечатлени!

Хайде да ви разкажем малко по-подробно. Предизвикателството за месеца гласеше “Включи се в усилията срещу войната по пътищата” и 8 клуба го приеха присърце и организираха 9 тематични мисии

Клуб “Палави герои” се включиха с лекция и практическа задача и организираха обучение за безопасното колоездене. Клуб “Доброплодци” пък изготвиха групова презентация за правилното придвижване по улиците. “Добротворци-Вършец” организираха информационна кампания и научиха повече за доброволчеството в извънредни ситуации. “Ангелски сърца” също се включиха с информационна кампания, а цели 4 клуба се свързаха с местните клонове на БМЧК и организираха обучения за долекарска помощ заедно - "PTPI The Dolphins", "Работилница за надежда", “Белите Ангели” и “Чавдарче 21”. Сигурни сме, че усилията им ще допринесат за създаването на по-безопасна за всички ни среда. 

По случай 16 ноември, Международния ден на толерантността, 6 клуба запретнаха ръкави и внесоха приемственост и вдъхновение в класните си стаи. Ето ги и техните мисии: “Чавдарче 21”, “Ангелски сърца”, “Усмивка”, “Вяра и любов”, “Добротворци-Вършец” и “Палави герои”

“Добротворци-Вършец” отбелязаха и 25 ноември, Международния ден за борба с насилието, основано на пола, като направиха колажи по темата и отправиха своите послания. 

Два клуба – “Вяра и любов” и “PTPI The Dolphins",събраха зимни дрехи за нуждаещи се деца и с това внесоха мъничко топлина и уют в живота им.

Имаше и клубове, които заложиха на темата за опазването на околната среда: "Героите на Йовков" разбраха какъв е процесът за рециклиране на боклук в България, проведоха зелена работилница за рециклиране на текстил и се включиха в кампанията на “Невидими животни” срещу отглеждането на животни с цел използването на кожите им. "Библиотека на доброто" пък научиха повече за защитените видове, “Палави герои” облагородиха училищния двор, а “PTPI The Dolphins" почистиха падналите клони и листа около центъра на клуба след бурята във Варна в края на месеца. 

На здравословното хранене обърнаха внимание “Добротворци-Вършец”, които организираха спортен ден в училище и подготвиха разнообразни ястия заедно, както и “Палави герои”, които изготвиха балансирани менюта и ги сглобиха в книжки, от които всички да могат да черпят идеи. 

Четенето беше на почит при два клуба - “Средногорски герои”, които се опитаха да вдъхновят по-малките ученици да посещават света на приказките по-често и им прочетоха част от своите истории от времената на пандемията, и “Чавдарче 21”, които организираха събитие, за да отбележат Деня на четенето.

Световният ден за борба със СПИН също беше отбелязан от “Палави герои” и “Чавдарче 21”. “Вяра и любов” пък организираха лекция за безопасността в интернет, “Палави герои” създадоха табло за “Купата на героите”, за да привлекат нови доброволци, а “Усмивка” се включиха в инициативата на Училищния парламент под надслов “Шарен петък”.

Не на последно място,  "PTPI The Dolphins" и “Чавдарче 21” сложиха начало на коледните си кампании, с които ще помогнат на много хора в нужда. И двата клуба търсят подкрепа, така че всеки може да се включи в мисиите им!

С няколко думи: много добрина бликаше отвсякъде цял ноември. Благодарим ви от все сърце за всяка отделена минута! 

Макар да ни се иска вече да си полегнем за дълъг зимен сън, огромното ни любопитство ще ни държи будни и нащрек поне до другата година - все пак декември месец е не само месецът на чудесата, но и на най-вълнуващите доброволчески мисии в “Купата на героите. С нетърпение чакаме да прочетем какво сте измислили. <3

 

Искрено ваши,

 

TimeHeroes

Други събития