Проведи урок по доброта за по-малките ученици

Проведи урок по доброта за по-малките ученици

Клуб "Средногорски герои", СУ "Св. Паисий Хилендарски", Златица
Мисията е на 17 November 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

В днешно време хората са много погълнати от рутинните си задължения. Някои нямат време за себе си. Други пък имат, но го прахосват в интернет. А къде останаха книгите?! Къде останаха тези наши верни приятели, които ни отдалечават от реалността, свалят товара от плещите ни дори и за малко и ни помагат да си спомним колко е хубаво да помечтаеш?! Днес-17.11.2023г. е международният ден на четенето и ние- клуб Средногорски герои, искахме да покажем на по-малките ученици колко е важно книгите да са част от живота ни. Да им покажем, че във всяко произведение има по нещичко за всеки от нас. Решихме да посетим петокласниците и да си направим сбирка като на читателски клуб. Те ни прочетоха свои съчинения, а ние им прочетохме разкази от “Учебник по доброта по време на пандемия”, които сегашните ни десетокласници издадоха през 2021г. Целта на сбирката беше и да напомним за добротата, която всеки от нас притежава в сърцето си и независимо в каква ситуация сме, всеки трябва да се стреми да бъде добър.  Искрата на тази могъща сила, наречена доброта, не трябва да угасва в ничие сърце.

Какво?

Доброволци от 10 клас ще представят своя "Учебник по доброта" пред ученици от 5 клас.

Учениците от 5 клас пишат разкази за добротата;

Учениците от 10 клас четат свои разкази поместени в книгата "Учебник по доброта по време на пандемия";

Всички ученици дискутират по темата за добротата.

Кога?

17.11.2023 година от 9:40 до 10:20 ч.

Къде?

В СУ "Св. Паисий Хилендарски", кабинет по БЕЛ

Нужна екипировка?

"Учебник по доброта по време на пандемия"

Защо?

Четенето е много важна част от нашия живот. Във всяко произведение има нещо ценно за всеки един от нас. Ние обичаме да четем и искаме повече деца да бъдат като нас.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Като се свържат с координатора Ивана И.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!