Проследи пътя на боклука

Проследи пътя на боклука

Клуб "Героите на Йовков", СУ "Йордан Йовков", Тервел
Мисията е от 14 November 2023 до 30 November 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Организирахме  две посещения: на Претоварна станция гр. Тервел и на Регионално депо по управление на отпадъците в с. Стожер, обл. Добрич. Научихме пътя на боклука и направихме информационна кампания за намаляване на количеството отпадъци и рециклиране на боклука. Раздадохме брошури на "Булекопак" за разделното изхвърляне на отпадъците.


Какво?

Инициативата на ДК "Героите на Йовков" носи названието "Проследи пътя на боклука". Целта е доброволците да разберат какво се случва с боклука, след като бъде прибран от контейнерите за отпадъци, рециклира ли се, използват ли се сметта за някакви цели, как можем да намалим количеството на отпадъка, с което ще предотвратим главоломното замърсяване на планетата. За целта участниците ще посетят два обекта: 1/ Претоварна станция гр. Тервел и 2/ Регионално депо по отпадъците в с. Стожер, обл. Добрич. След посещението в тези обекти доброволците ще направят публикация в социалните мрежи.

Кога?

14.11.2023 г. от 13,30 ч. от изхода на СУ "Йордан Йовков" -начален час за пешеходен преход до Претоварна станция гр. Тервел. Наблюдение, беседа с директора на станцията и заснемане на обекта. Връщане -след 17,00 часа.

21.11.2023 г. от 12,30 ч.- от изхода на СУ "Йордан Йовков" гр. Тервел-отпътуване с автобус за с. Стожер, обл. Добрич. Среща с директора на Регионално депо с. Стожер, беседа, наблюдение на процесите по компостиране и сепариране на боклука. Връщане: след 17,00 ч.

От 21.11.2023г. до 30.11.2023 г.- работа на доброволците по публикацията. Презентация, текст, снимки и указания за събиране на отпадъците и рециклирането им.

Къде?

За с. Стожер има организиран транспорт съвместно с Община Тервел.

Нужна екипировка?

Всичко се осигурява на доброволни начала. Ако времето е много лошо, ще отложим дейностите за друга дата.

Защо?

Нашата планета е прекрасна, стига да я пазим чиста. Ще се радваме на четири сезона и разнообразие от растителен и животински свят, ако се справим с главоломното замърсяване на Земята.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Дамянка Иванова от гр. Тервел на имейл: dama_2@abv.bg

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!