Помогни на първокласниците от твоето училище да влязат в света на приказките

Помогни на първокласниците от твоето училище да влязат в света на приказките

Клуб "Средногорски герои", СУ "Св. Паисий Хилендарски", Златица
Мисията е на 21 November 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Спомняте ли си книжките, които са ви чели преди лягане? Коя беше любимата ви детска приказка? Какво научихте от нея? Според нас четенето на приказки не трябва да се случва само в един ден от годината като част от инициатива, а да се случва колкото се може по-често. Като доброволци искаме да бъдем полезни на първокласниците и ще се опитаме да организирае ежеседмични  срещи , на които да им четем приказки, докато те се научат сами да  го правят. Ние знаем, че четенето на книги оказва положително въздействие върху детското развитие. В процеса на четене се усвояват важни умения за ранна грамотност, стимулира се детското въображение, учат се нови думи, изгражда се ценностна система. Четенето на книги с децата ще има полза и за самите нас. Специалното време, което  ще прекараме в четене заедно ще ни сближи и ще ни направи щастливи!

Какво?

Доброволците решиха да зарадват първокласниците, които още не могат да четат сами; 

Ще ги заведат в училищната библиотека и да им разкажат за какво е предназначена тя;

Показват на децата книжки, които са подходящи за тях;

Доброволците четат приказки на децата и разговарят за поуките, които могат да извлечат; 

Кога?

21.11.2023 от 14:00 часа до 15:00 ч.

Къде?

В училищната библиотека.

Нужна екипировка?

Доброволците са пходготвили подходящи за първокласниците книжки с приказки.

Защо?

Всички знаем, че като по-големи е добре да четем книги на маките деца, които още не могат да четат сами. Но знаехте ли, че малките деца и учениците,  на които се четат образователни книжки за деца всеки ден, се радват на много повече предимства и ползи, в сравнение с децата, на които не се чете? Четенето не само обогатява речника на децата, но  им помага да разберат как да четат и пишат. Четенето на глас им помага се запознаят с различни теми за света и всекидневния живот.  

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Да се свържат с координаторите на клуба или представителите на Ученическия съвет.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!