Организирай събитие за първия Ден на четенето в България

Организирай събитие за първия Ден на четенето в България

Клуб "Чавдарче 21", ОУ "Св.Св. Кирил и Методий", с.Чавдар
Мисията е на 17 November 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Трима доброволци от прогимназиален етап прочетоха откъси от книгата "Емил от Льонеберя" на по-малките. Децата искрено се забавляваха и с интерес слушаха забавната история. Разгледаха рисунки на любимите литературни герои на своите приятели, а накрая получиха и интересни листове под формата на библиотечки, в които да вписват прочетените от тях книги през 2024г.  В прогимназиален етап учениците имаха удоволствието да се насладят на откъси от книгата "Малкият принц", които бяха прочетени от зам. директора на училището /верен "съюзник" на доброволците/ и научиха, че най-същественото е невидимо за очите.

 Инициативата  първи "Ден на четенето"е на фондация "Четене", фондация "Детски книги" и сдружение "Книги и четене" . 🤓📚 Инициативата се провежда за първи път в цялата страна и цели да насочи вниманието към четенето като възможност за развитието на грамотността, трупането на знания и усвояването на умения. За мото на събитието организаторите избират "Четенето дава възможности", с което се надяват да променят нагласите, че книгите са занимание единствено за свободното време и че насърчаването на интереса към четене трябва да се случва само в училище. 📖


Какво?

Включете се в първия Ден на четенето в България - 17 ноември.

Заповядайте в ОУ "Св. св. Кирил и Методий", с. Чавдар, където доброволци ще прочетат откъси от любими детски книги.

Кога?

На 17 ноември, от 14:00 ч.

Къде?

 В ОУ "Св.Св. Кирил и Методий".

Нужна екипировка?

Имаме всичко необходимо.

Защо?

Кампанията е повод да напомним за важността на четенето като основен за грамотността процес, от който зависи промяната на средата, на обществото и на бъдещето ни.

Мото: "Четенето дава възможности"

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Организирайте подобна кампания и във вашето училище. Нека Денят на четенето в България да се превърне в обществен символ, който да вдъхновява децата и възрастните за важността на четенето всяка година.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!