Научи повече за безопасното движение по пътищата и организирай информационна кампания

Научи повече за безопасното движение по пътищата и организирай информационна кампания

Клуб "Ангелски сърца", СУ "Николай Катранов", Свищов
Мисията е от 14 November 2023 до 20 November 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

На 20 ноември героите от клуба отбелязаха Световния ден на възпоменание на жертвите на пътя „Помним, подкрепяме, действаме“. Помним (тези, които са загинали), Подкрепяме (тези, които са пострадали), Действаме (за по-добра реакция при катастрофи . Усилията за опазване на човешкото здраве и живот са отговорност не само на институциите, но и на нас самите. Всичко това ни накара да изработим своите послания, както към шофьорите, така и към пешеходците. Поставихме ги на видими места пред училище, а друга част раздадохме на шофьори на автомобили на кръстовища и паркинги в града. Инспектор Ивайло Петрушев от Районно управление на МВР Свищов- сектор Пътна полиция, проведе среща с героите от клуба , за да напомни правилата за безопасност на пътя, като участници в движението и други актуални теми и акции на МВР. Дискусията беше много интересна и полезна за учениците. Посланието с което завършиха героите от днешната им мисия беше“ Целият живот е пред Нас, нека не го поставяме на карта, за да се харесаме на някого или да докажем нещо на себе си. С рисунки по същата тема бе направена изложба във фоайето на училището. По инициатива на клуба, в Часа на класа, всички класове почетоха загиналите при ПТП.

Какво?

Споделеното месечното предизвикателство "Включи се в усилията срещу войната по пътищата" провокира размисли в героите от клуб „Ангелски сърца“, че при неспазване на установените правила, хората могат да получат тежки наранявания или увреждания за цял живот и как могат да помогнат в борбата срещу агресията по пътищата.

„Помним, подкрепяме, действаме“. Помним (тези, които са загинали), подкрепяме (тези, които са пострадали), действаме (за по-добра реакция при катастрофи) – под това мото ще премине осъществяването на мисията. Съвместно с координаторите на клуба, на 20 ноември гост-лектор в аулата на училище „Николай Катранов“ ще бъде инспектор от Районно управление на МВР – Свищов, Отдел „Пътен контрол“, където ще бъдат дискутирани последиците от катастрофите по пътищата; безопасното движение на всички участници в движението. Особено внимание ще бъде обърнато на велосипедистите, управляващите електрически тротинетки, скейтборд и др. Героите ще се запознаят и с активни акции на МВР , касаещи безопасността. Освен срещата се предвиждат и други мероприятия. В часовете по Изобразително изкуство учениците рисуваха по темата и с рисунките ще организират изложба във фоайето на училището. Ще се изработят листовки и стикери с послания за безопасност и спиране на войната по пътищата, които ще бъдат раздавани на шофьори и пешеходци на възлови кръстовища.

Кога?

20.11.23 г. от 14:30 - 16:00 ч.

Къде?

В Актовата зала.

Нужна екипировка?

Не.

Защо?

Ден, в който всички ние отново ще си спомним нелепите инциденти по пътищата, ще си дадем сметка доколко сме отговорни като участници в движението, каква е културата ни на поведение и какви са уменията ни за реакция в критични ситуации. Усилията за опазване на човешкото здраве и живот са отговорност не само на институциите, но и на нас самите.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

При координаторите на клубът и на информационното табло на клубът.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!