Организирай информационна кампания за правилата за безопасно движение

Организирай информационна кампания за правилата за безопасно движение

Клуб "Добротворци-Вършец", СУ "Иван Вазов", Вършец
Мисията е от 13 November 2023 до 17 November 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Мероприятията, проведени през седмицата преди Световния ден за възпоменание загиналите при ПТП имаха за цел да провокират отговорност в подрастващите като участници в движението по пътищата. Всички ние искаме да се придвижваме по-бързо и масово използваме велосипеди, тротинетки, скейтборд. От друга страна обаче, ние – децата, сме рискова група за възникване на пътнотранспортни травми поради малкия социален опит, възрастовите и психологични особености. Идеята на инициативите е да не забравяме, че всички ние сме участници в движението и трябва да бъдем отговорни, концентрирани и толерантни. И всеки от нас да си самоналожи контрол и дисциплина, да започне да проявява по-голяма загриженост както към своя, така и към чуждия живот, когато е на пътя.

Киро Вълчев


Какво?

Всяка година в третата неделя на месец ноември отбелязваме Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Началото на инициативата е поставено през 1995 г. и бързо добива глобална популярност. Идеята ни е чрез поредица от мероприятия да отправим своя призив учениците и широката общественост за осъзнаване на мащабите на проблема и последствията от неразумното поведение на пътя.

Кога?

Седмицата от 13 до 17 октомври:

1. Изготвяне на презентация-викторина с въпроси, свързани с безопасното движение по пътищата ( за ученици от 9 до 12 клас);

2. Определяне на най-краткия и безопасен маршрут от училище до вкъщи (за ученици от 5 до 8 клас);

3. Видео урок: „Как да се движа безопасно с колело, скейтборд, тротинетка или ховърборд?“ (за ученици от 5 до 12 клас);

4. Урок на тема „Да опазим децата на пътя“ (за ученици от 1 до 4 клас).


Къде?

СУ „Иван Вазов“, град Вършец.

Нужна екипировка?

Канцеларски материали, компютър, интерактивен дисплей.

Защо?

Мотото на кампанията е „Помним, подкрепяме, действаме“. Защото на пътя най-важен е животът.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Отговорници: Киро Вълчев и Галена Митова – 9 в клас. Ако имате въпроси, можете да ни потърсите в 29 стая или на месинджър. 

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!