Помогни в борбата с войната по пътищата като организираш среща с БМЧК

Помогни в борбата с войната по пътищата като организираш среща с БМЧК

Клуб "PTPI The Dolphins", PTPI "The Dolphins", Варна
Мисията е на 20 November 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Срещата ни със специалисти от БЧК-Варна и доброволците на БМЧК-Варна премина повече от прекрасно. Толкова много знания и опит предадоха на нас от PTPI The Dolphins. 

По снимковия материал ще добиете пълна представа за процеса и как изкарахме тези толкова полезни 3часа заедно.

Обучението премина в демонстрационен и практически етап, като всеки един от нас премина през това да постави шина или превръзка на друг. През цялото време ни помагаха със съвети и ценни указания то1но от къде и как да прекараме превръзките, как да обдишваме правилно и редица други, животоспасяващи действия. 

Какво?

Ние от PTPI The Dolphins Varna потърсихме съдействие от Български младежки Червен кръст - Варна, които веднага откликнаха и ще ни посетят и проведат обучение по първа долекарска медицинска помощ.

Според официалната статистика на МВР само от началото на 2023 до края на септември в България са загинали общо 393 души, а 6799 са били ранени в катастрофи - огромни цифри в страна с население под 7 милиона! Причините за всичко това са много, но да сме подготвени за такива случаи, би помогнало на ситацията.

Кога?

Ще се проведе на 20.11.2023 г. от 15:30 до 17 ч.

Къде?

Езиков център "ВИСТА".

Нужна екипировка?

Не е нужна.

Защо?

Включването в тази мисия е ценна, защото е от изключителна важност всеки от нас да умее да окаже първа долекарска медицинска помощ при нужда.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Всеки може да се включи като посети нашата ежеседмична съботна среща в 18:30 ч - пишете ни на PTPI The Dolphins Varna във Фейсбук или Инстаграм.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!