На старт. Готови. Бау: мисиите, с които започна четвъртият сезон на “Купата на героите”

На старт. Готови. Бау: мисиите, с които започна четвъртият сезон на “Купата на героите”

от TimeHeroes, 3 November 2023

Докато се усетим, ноември занаднича от прозореца, а първият месец от състезанието „Купата на героите“ приключи с 10 записани клуба и с успехи, които сега бързаме да впишем на първа страница от нашия дневник с разкази. 

Знаете, но ще припомним – този месец ви предизвикахме да обърнете поглед към нашите космати, опашати, пернати и ушати приятели, които често имат нужда от човешка подкрепа. Ето защо предизвикателството, което отправихме към вас, беше: „Помогни на животно в беда”.

За радост, не един, а два клуба решително го приеха! 

Героите на Йовков“ от град Тервел подготвиха и изпратиха два пакета в подкрепа на приюта за безпризорни животни в Ихтиман, пълни с храна, постелки и одеяла за косматковците – внушителни 30 килограма опакована помощ! Доброволецът е голям човек, да знаете. Като дакела, ама пó човек. 

Ямболският клуб Белите ангели пък реши да заложи на живия контакт и заедно с двама учители и педагогическия съветник посети Общинския приют за безстопанствени животни в промишлената зона на града.

Доброволците занесоха храна за кучетата и кожени каишки, порадваха се на животните и разходиха някои от тях. Доброволците проявиха интерес и към възможно осиновяване на куче. 

Среща с врели-кипели

Някои от вас успяха да се включат и в супер интересната среща, която организирахме с представители на „Бандата на 1500-те“ – доброволческа организация към общинските приюти в Сеславци и Горни Богров, както и със „Зелени Балкани“ – организация с над 30-годишна история, чиято мисия е опазване на биоразнообразието, възстановяване на местообитания и устойчиво управление на природните ресурси.

Предстои да качим записа от нея и като ресурс, който можете да гледате свободно, но дотогава можете да се запознаете с работата на организациите на страниците им – тук и тук.

А останалите мисии?

Да, спокойно, ще стигнем и дотам! Извън грижата за животните отново ни изненадахте с разнообразието от инициативи, които организирахте.

Така например „Доброволци-Вършец“ запретнаха ръкави, преобразиха фасадата на сградата на „Царското казино” в града и засадиха цветните лехи пред старата и новата бани. „В общата кампания, организирана от сдружение „Живи извори“, участваха с ентусиазъм доброволци от 8 а, 8 в, 9 в, 10 а класове. Краткият дъжд не ги изплаши и „въоръжени“ с ентусиазъм и желание, те помагаха на възрастните“, пише ни координаторът на клуба. Едно голямо браво от нас!

И далеч не само за това — неслучайно клубът от монтанския град вече оглавява класацията в категория 8-12 клас!

Освен посочената мисия, доброволците организираха още цели четири иницативи – да подкрепят свои съученици с раници и учебни пособия, да се включат като доброволци в събитие на Бюрото по труда в града и да мотивират млади хора да разберат повече за възможностите за заетост, да подкрепят хората с диагноза акушерска парализа, като подготвиха 123 ленти и 73 медени питки за „Сини ленти за силата на ръцете“, както и 4 плаката под надслов „Всички ръце са важни“.

Освен всичко останало, учениците от СУ „Иван Вазов“ – град Вършец се включиха и в предизвикателството „Седмица на професиите“, като тези от паралелка „Хлебар-сладкар“ приготвиха ястия за деца и ученици от социално слаби семейства, а групата „Техник-озеленител“ се включи в организираното почистване, боядисване на пейки, затревяване и поддържане на цветните масиви в училищния двор. Браво, браво, браво!!!

Свищовският клуб “Ангелски сърца” също постави ударно начало на сезона с две страхотни мисии, които доброволците организираха – да съберат санитарни материали за възрастни хора в нужда и да създадат книгораздели за Деня на народните будители. Тук неслучайно има рима. Страхотни сте, герои! 

И като говорим за отличници, няма как да не споменем също и първенците в класацията от 1-7 клас – клуб „Чавдарче 21“. 

Те също успяха да организират цели четири мисии този месец – спортен празник в училище, изпращане на писма до свои връстници от Любимец по случай Световния ден на пощите, поднасяне на индивидуални подаръци на свои учители по случай техния празник, както и приготвяне на здравословни закуски, които споделиха със свои съученици. Ето това е рецепта за успех! 

И за да сложим точка (или по-скоро удивителна!), нека споменем и втората мисия на клуб “Героите на Йовков”, с които започнахме този разказ – организация на празника “Спорт без отпадъци” в училище. 

“Участваха 105 ученици от трети и четвърти клас. Всеки от тях се упражни в сортирането на отпадъци по предназначените за различните видове цветни контейнери. Всяка паралелка получи грамота за участие, а първенецът - 3 а клас - диплом”, пишат ни организаторите.

Отличен 6 и от нас! 

Хайде, разгръщаме новата страница и нямаме търпение да видим какво ще прочетем там!

 

Ваши, 

TimeHeroes

Други събития