Включи се в кампания „Добрият пример“ за почистване на град Вършец

Включи се в кампания „Добрият пример“ за почистване на град Вършец

Клуб "Добротворци-Вършец", СУ "Иван Вазов", Вършец
Мисията e на 16 September 2023

Как премина мисията?

Кампанията „Добрият пример“ е за хора с добри и големи сърца, които милеят за своя град, за опазването на природата и съхраняване на забележителностите. Това са хора, убедени, че заедно можем повече.

Днес, 16 септември 2023, те преобразиха фасадата на сградата на Царското Казино, засадиха цветните лехи пред старата и новата бани, не се изплашиха от краткия дъжд и сбъднаха една мечта – началото на възстановянето на сграда, която е историческа и културна ценност за града ни. В общата кампания, организирана от сдружение „Живи извори“ участваха с ентусиазъм доброволци от 8 а, 8 в, 9 в, 10 а класове. Краткият дъжд не ги изплаши и „въоръжени“ с ентусиазъм и желание, те помагаха на възрастните.

Аз организирах кампанията в нашия квартал „Левски“. Започнахме почистването на „джунглата“, която се намира непосредствено над къщата ни. Навремето тази поляна е била детска площадка с люлки, пързалки, пейки и градинки. В момента е жив змиярник. Доколкото знаем, е частна собственост на “n” на брой наследници и явно няма механизъм, който да ги принуди да поддържат в приемлив вид имота си. Три жени, четири деца и един моментен доброволец с резачка, успяхме това, което виждате на снимките. Но очакваме силно подкрепление от мъжката група, тъй като поставяме само началото. Мечтая това пространство отново да се превърне в място за събиране на децата!

Мария Замфирова


Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!