Включи се в Седмицата на професиите и научи повече за озеленяването и приготвянето на храна за хора в неравностойно положение

Включи се в Седмицата на професиите и научи повече за озеленяването и приготвянето на храна за хора в неравностойно положение

Клуб "Добротворци-Вършец", СУ "Иван Вазов", Вършец
Мисията е от 23 October 2023 до 27 October 2023

Как премина мисията?

От 23 до 27.10.2023 г., ние – учениците от СУ „Иван Вазов“ – град Вършец, се включихме в предизвикателството Седмица на професиите. Решихме, че това е начин да покажем наученото от нас, като едновременно помогнем на ученици в неравностойно положение и за облагородяване на училищния двор.

Часовете по практика в понеделник и сряда момичетата и момчетата от професия „хлебар-сладкар“ посветиха на приготвяне закуски, ястия и десерти, които по традиция се раздават на деца и ученици от социално слаби семейства. Групата „техник-озеленител“ се включи в организираното почистване, боядисване на пейки, затревяване и поддържане на цветните масиви в училищния двор. Съвместно работихме върху книжката, съдържаща информация и рецепти за алтернативни храни, която форматираха единадесетокласниците. Потрудихме се, генерирахме идеи, забавлявахме се. На финала всеки беше доволен от реализираното и мотивиран да се развива, твори и работи в България.

Линк към книжката:

https://www.calameo.com/read/0061640028b585d68e193

Соня Симеонова


Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!