Идея за мисия: Станете доброволци в център/пункт за хуманитарна помощ

Идея за мисия: Станете доброволци в център/пункт за хуманитарна помощ

Едно от най-ценните предимства на това да си доброволец е, че имаш възможност да отделиш време и да подадеш ръка в подкрепа на цяла общност. А в кризисни ситуации като сегашната, подобна помощ е повече от необходима. Супер идея е заедно с клуба ти да станете доброволци в център или пункт за хуманитарна помощ.


В момента някои центрове имат нужда от помощ в разпределянето на даренията, които получава. Ключови места в страната са:

📍 Ситуационен център Отворени врати за Украйна в гр.София, който работи активно, за да помогне на максимално много хора, засегнати от хуманитарната криза.
📍 Украинският дом в гр. Варна в момента е гореща точка, където се събират хуманитарни помощи и подкрепят пристигащи жени и деца в България по всякакви възможни начини.
📍 Центърът за украински бежанци в гр. Варна e открит център, където можеш да се включиш като добороволец или чрез дарение на продукти от първа необходимост.
📍 Център за помощ за бежанците от Украйна в гр. Бургас също набира хуманитарни помощи от първа необходимост за пристигащите в България.


Някои градове нямат конкретно обособен център за помощ, затова пък имат организирани пунктове, които набират дарения. Те също много биха се зарадвали на ентусиазирани доброволци, които да им помогнат да сортират набраните средства. Проучете във вашия град къде има подобни пунктове и не се колебайте да се свържете с тях. 

❕ Ако не успявате да намерите активен пункт във вашия град, вижте тук как може да си организирате собствен.