Месечно предизвикателство: Подкрепи хора в нужда по Коледа

Месечно предизвикателство: Подкрепи хора в нужда по Коледа

от TimeHeroes, 5 December 2023

Честит празник, герой! Да, точно така, днес трябва да празнуваш - 5 декември е Международният ден на доброволчеството и го отбелязваме именно в чест на хора като теб. Потупай се по рамото и вдигни брадичка, защото имаш причина да се гордееш!

Годината бавничко се изнизва и Коледа вече се помирисва във въздуха, а ние решихме, по случай празника да те предизвикаме да приключиш годината с още малко натрупани добрини. И понеже знаем, че сармичките през уютните зимни вечери са най-вкусни, когато са споделени, предизвикателството за декември е под надслов “Подкрепи хора в нужда по Коледа”.

Ако не е станало съвсем ясно, ето повечко подробности: този месец предизвикваме теб и клуба да организирате дарителска акция или мисия, която по някакъв друг начин ще подкрепи онези около вас, чиято празнична трапеза е в опасност да остане празна. 

Сигурни сме, че не е нужно да те навиваме повече, но ако ти е интересно да разбереш защо подобни мисии са важни не само по Коледа, можеш да прочетеш материалите ни за подкрепа нa хора, живеещи в бедност и общностна грижа

Ако пък се чудиш към кого да насочиш даренията от кампанията, която смяташ да подготвиш, ето всички активни коледни дарителски мисии на сайта на TimeHeroes. Можеш да се включиш директно към тях или пък да заимстваш идеи - оставяме решението на теб.

Важно е да споменем, че не само хранителните продукти и подаръците могат да дарят радост по празниците. Да отделиш внимание на самотните възрастни хора или пък на поиграеш някой следобед с малчуганите от местния център за настаняване на деца без родителски грижи е безценен жест и също ще ти донесе 5 точки в състезанието (освен, разбира се, безкрайното удовлетворение, че си усмихнал някого). 

Ако с клуба имате нужда от още насоки, можете да ни пишете на galina@timeheroes.org. 

Нещата са в твои ръце!

А дотогава ти желаем вълшебен празничен месец.

 

Други събития