Включи се в мисията "Зелени заЕДНО" и посади дръвчета на различни места в Бургас

Включи се в мисията "Зелени заЕДНО" и посади дръвчета на различни места в Бургас

Клуб "ДоброТворците от Бургас", неформална група "НЕГ, АЕГ, ППМГ, ПГРЕ, НУМСИ, ПГЧЕ, ПГЕЕ, Медицински университет София, Лицей Луи Велики Париж", Бургас
Мисията е от 8 January 2021 до 15 February 2021

Как премина мисията?

Януари, или „Месецът на новото начало“, постави старта и на новата ни инициатива. През последните месеци статистики показват, че въздухът и средата, в която живеем стават все по-благоприятни благодарение на масовата изолация на хората. Въпреки това, парковете ни продължат да бъдат покрити в пластмаса, обезлесени и занемарени.

С екипа решихме да започнем промяната към една по-зелена и по-здрава 2021 като отдадем нужното внимание на кътчетата, които се нуждаят от това. В рамките на един слънчев неделен ден успяхме да засадим 54 дръвчета в един от прекрасните паркове за срещи и разходка в нашия Бургас, а именно парк „Минерални бани“.

Една дузина дръвчетата също намериха своя дом в обозначени територии около Младежкия културен център – домът на бургаската младеж, който се намира в самата сърцевина на града.

„Засаждането на фиданките неминуемо беше едно изживяване, от което силно се нуждаех. Отдавна не бях ходил на подобна разходка с кауза, въпреки обичта ми към природата, а добрата компания от ентусиазирани приятели допълнително подсили емоциите. С липса на опит практическата част беше изключително интересна и предизвика много смях и усмивки“, сподели Симо. “Проектът беше един страхотен старт на новата година. Неделята беше изпълнена с куп забавления и най-важното – с куп посяти дръвчета, които ще разкрасяват парка и ще помагат на околната ни среда за години напред“, допълни Роси.

Залесяването ни даде както много позитивни емоции, така и повод да се замислим как нашата промяната е една малка капка от всичко, което можем да постигнем заедно. Благодарим на Гората бг., че ни предостави прекрасните фиданки.

Продължаваме напред по-зелени, по-свежи и по-силни.


Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!