Включи се в инициативи, свързани с Деня на Земята

Включи се в инициативи, свързани с Деня на Земята

Клуб "Средногорски герои", СУ "Св. Паисий Хилендарски", Златица
Мисията e на 22 April 2024

Как премина мисията?

Земята не е частна собственост, тя е на хората! Тя е наш дом, тя е наш приятел, тя е наш закрилник, тя е нашето всичко, което ние малко по малко успяваме да съсипем. Тя е красота, тя е живот, който ние отнемаме безпощадно. Замърсяваме я, отнемаме красотата и. Забравяме, че трябва да се грижим за нея както тя за нас. Ние- клуб Средногорски герои  апелираме всеки от нас да допринесе с нещо за лекуването на болестта, с която ние сме заразили нашата Земя. Днес е 22 април и е ден на Земята. Не трябва да се грижим за нея само в един ден от годината, но поне днес можем да почетем деня. Съобщавайки по училищното радио, отправихме молба към всички в училище да се ограничи принтенето и да се използват само електронни копия.

Нека всеки изхвърли буклука си в кошчето, а не на пет метра до него. Шишетата и капачките да бъдат рециклирани, а не изхвърлени.

Също така организирахме открит урок пред 11 и 5 клас във връзка с това как трябва да запазим нашата Земя чиста, като имахме и гост еколог от Община Златица.

Това са все малки неща, които ако всеки от нас прави, ще постигнем нещо огромно и значително. Земята е наша майка, а майката трябва да се уважава.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!