Включи се в инициативи, свързани с Деня на Земята

Включи се в инициативи, свързани с Деня на Земята

Клуб "Средногорски герои", СУ "Св. Паисий Хилендарски", Златица
Мисията е на 22 April 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Земята не е частна собственост, тя е на хората! Тя е наш дом, тя е наш приятел, тя е наш закрилник, тя е нашето всичко, което ние малко по малко успяваме да съсипем. Тя е красота, тя е живот, който ние отнемаме безпощадно. Замърсяваме я, отнемаме красотата и. Забравяме, че трябва да се грижим за нея както тя за нас. Ние- клуб Средногорски герои  апелираме всеки от нас да допринесе с нещо за лекуването на болестта, с която ние сме заразили нашата Земя. Днес е 22 април и е ден на Земята. Не трябва да се грижим за нея само в един ден от годината, но поне днес можем да почетем деня. Съобщавайки по училищното радио, отправихме молба към всички в училище да се ограничи принтенето и да се използват само електронни копия.

Нека всеки изхвърли буклука си в кошчето, а не на пет метра до него. Шишетата и капачките да бъдат рециклирани, а не изхвърлени.

Също така организирахме открит урок пред 11 и 5 клас във връзка с това как трябва да запазим нашата Земя чиста, като имахме и гост еколог от Община Златица.

Това са все малки неща, които ако всеки от нас прави, ще постигнем нещо огромно и значително. Земята е наша майка, а майката трябва да се уважава.

Какво?

Решихме да организираме няколко инициативи посветени на Световния ден на Земята. Тъй като много често ние, учениците правим тестове на хартия, призовахме нашите учители да ни дават такива, но дигитални. Решихме призивът ни да прозвучи чрез училищното радио, за да достигне до повече хора. Предложихме на нашите учители по биология и здравно образование да поканят специалист-еколог от Община Златица и така да имаме възможност да разговаряме с него за конкретни проблеми, които ни вълнуват и да зададем своите въпроси.

Кога?

22.04.2024 г. от 10:00 ч. до 14:00 ч.

Къде?

В СУ "Св. Паисий Хилендарски", град Златица.

Нужна екипировка?

Всичко необходимо е налично в училището.

Защо?

Земята е наш дом и ние трябва да я пазим всеки ден!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Чрез представителите на Ученическия съвет на всеки клас.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!