Повдигни духа на възрастни хора в дом с видеопослание

Повдигни духа на възрастни хора в дом с видеопослание

Клуб "Щастливеца", Професионална гимназия по икономика "Алеко Константинов", Кърджали
Мисията е от 18 November 2020 до 21 November 2020

Как премина мисията?

На 21 ноември честваме празника Въведение Богородично, който се отбелязва и като Ден на християнското семейство и на православната младеж. Този празник напомня на всички, че трябва да възпитаваме децата в благочестие, в послушание към родителите , милосърдие и чистота на нравите.

Не бяха забравени и възрастните хора от Дома за стари хора в град Кърджали. По традиция, алековци винаги посещават Дома за стари хора на празници, организират благотворителни базари за набиране на средства за осигуряване на малки подаръчета, , както и творчески и трудови ателиета за живеещите там, изнасят концерти. Поради епидемичните обстоятелства през тази учебна година те стигнаха до възрастните хора по нетрадиционен начин. Доброволците заснеха клип с послания и песни, за да изразят голямото си уважение и признателност към тях и житейският им опит. В тази трудна за всички ни обстановка, пожелаха на възрастните хора здраве и дълголетие и ги увериха, че заедно ще преминeм през тези трудни за цялото ни общество дни!

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!