Повдигни духа на възрастни хора в дом с видеопослание

Повдигни духа на възрастни хора в дом с видеопослание

Клуб "Щастливеца", Професионална гимназия по икономика "Алеко Константинов", Кърджали
Мисията е от 18 ноември 2020 до 21 ноември 2020
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

На 21 ноември честваме празника Въведение Богородично, който се отбелязва и като Ден на християнското семейство и на православната младеж. Този празник напомня на всички, че трябва да възпитаваме децата в благочестие, в послушание към родителите , милосърдие и чистота на нравите.

Не бяха забравени и възрастните хора от Дома за стари хора в град Кърджали. По традиция, алековци винаги посещават Дома за стари хора на празници, организират благотворителни базари за набиране на средства за осигуряване на малки подаръчета, , както и творчески и трудови ателиета за живеещите там, изнасят концерти. Поради епидемичните обстоятелства през тази учебна година те стигнаха до възрастните хора по нетрадиционен начин. Доброволците заснеха клип с послания и песни, за да изразят голямото си уважение и признателност към тях и житейският им опит. В тази трудна за всички ни обстановка, пожелаха на възрастните хора здраве и дълголетие и ги увериха, че заедно ще преминeм през тези трудни за цялото ни общество дни!

Какво?

Доброволците заснеха клип с послания и песни, за да изразят голямото си уважение и признателност към тях и житейския им опит. В тази трудна за всички ни обстановка, пожелаха на възрастните хора здраве и дълголетие и ги увериха, че заедно ще преминeм през тези трудни за цялото ни общество дни!

Кога?

От 18 до 21 ноември да се направят клипове с песни и да се изпатят в Дом за стари хора Кърджали.

Къде?

Методическия кабинет в ПГИ "Алеко Константинов".

Нужна екипировка?

Не.

Защо?

По традиция, алековци винаги посещават Дома за стари хора на празници, организират благотворителни базари за набиране на средства за осигуряване на малки подаръчета, както и творчески и трудови ателиета за живеещите там, изнасят концерти. Поради епидемичните обстоятелства през тази учебна година те стигнаха до възрастните хора по нетрадиционен начин. 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Да се свържат с госпожа Филиз Мустафа.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!