Посети старческия дом в Зона Б5

Посети старческия дом в Зона Б5

Клуб "Доброволци СМГ", Гимназия "СМГ", София
Мисията e на 8 June 2023

Как премина мисията?

На 08.06.2023 Доброволчески клуб СМГ посети Дом за стари хора (ж.к. „Зона Б-5“). Учениците от 10. и 12. клас занесоха продукти за готвене на курабии и баница, които възрастните много харесаха и им се насладиха заедно. Въпреки неразбирателствата в кухнята, доброволците успяха да запазят самообладание, а веселото настроение около масата предразположи и млади, и стари да си поговорят. Беседата включваше важни въпроси като: „Кой е по-добър домакин?“ и „Деца, вие можете ли да броите до 12?“ (не могат). Едва ли някой би предположил, че една баница може да създаде един толкова вълшебен следобед.

Похапвайки сладко-сладко баница, героите си поговориха с възрастните хора за времето, когато "свобода на словото" е било нещо нечувано. Бай Младен им разказа за своите премеждия както и още 6-7 опита в сферата на цензурата. Сравниха тогава и сега и с право стигнаха до извода, че сегашната свобода на словото е нещо безценно.

После героите помогнаха на 4 сладки баби да се оправят със "страшните" си смартфони като им обясниха как работят някои неща.

Нашите герои са винаги готови да помогнат на възрастните.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!