Посети старческия дом в Зона Б5

Посети старческия дом в Зона Б5

Клуб "Доброволци СМГ", Гимназия "СМГ", София
Мисията е на 8 June 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

На 08.06.2023 Доброволчески клуб СМГ посети Дом за стари хора (ж.к. „Зона Б-5“). Учениците от 10. и 12. клас занесоха продукти за готвене на курабии и баница, които възрастните много харесаха и им се насладиха заедно. Въпреки неразбирателствата в кухнята, доброволците успяха да запазят самообладание, а веселото настроение около масата предразположи и млади, и стари да си поговорят. Беседата включваше важни въпроси като: „Кой е по-добър домакин?“ и „Деца, вие можете ли да броите до 12?“ (не могат). Едва ли някой би предположил, че една баница може да създаде един толкова вълшебен следобед.

Похапвайки сладко-сладко баница, героите си поговориха с възрастните хора за времето, когато "свобода на словото" е било нещо нечувано. Бай Младен им разказа за своите премеждия както и още 6-7 опита в сферата на цензурата. Сравниха тогава и сега и с право стигнаха до извода, че сегашната свобода на словото е нещо безценно.

После героите помогнаха на 4 сладки баби да се оправят със "страшните" си смартфони като им обясниха как работят някои неща.

Нашите герои са винаги готови да помогнат на възрастните.

Какво?

Ще посетим жителите на дома, ще им сготвим, ще им помогнем с ежедневни задачи и в духа на темата "Свобода на словото и медиите" ще си поговорим с тях какво е да нямаш тази свобода, понеже те са живели във времена на цензура и вероятно оценяват днешните времена повече от нас - израстналите с необятни възможности. Накрая ще покажем на някои от живущите там как да се справят по-лесно с новите технологии.

Кога?

Ще се проведе на 08.06.2023, от 15 до 18 часа.

Къде?

ул. „Партений Нишавски“ 4, 1303 ж.к. Зона Б-5, София

Нужна екипировка?

Няма нужна екипировка.

Защо?

Елате с нас за да разнообразите деня на старите хора в дома, да ги зарадваме, да си поговорим с тях и да се обоготам взаимно.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Пишете ни на @volunteersmg в Инстаграм или се свържете с Елена на телефон: 0895157282.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!