Погрижи се за птичките в градските паркове

Погрижи се за птичките в градските паркове

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е от 14 October 2021 до 28 October 2021

Как премина мисията?

"Да се погрижим за птичките в градските паркове!" - тази инициатива на доброволците от клуб "Усмивка" беше вдъхновена от екипа на "Купата на героите" по темата на месец октомври "Грижа за животните".

Реализацията  ѝ премина с огромен ентусиазъм и страхотно настроение по време на изработването и закачането на собственоръчно изработените къщички за птички. В различните етапи на инициативата участваха различни доброволци, една част донесоха материали (туби, пръчици, листа), друга част - инструменти (макетни ножчета и пистолети със силикон), трета част се включиха в изработването, а накрая всички обиколихме парковете и ги закачихме с общи усилия.

Разбира се, преди това ги заредихме с храна. Имахме и изненада от един родител, който с подръчни материали ни изработи три дървени къщички. Това, което ние направихме - закупихме лак за дърво и четки и ги лакирахме, а след това им направихме дръжки от тел за окачване по дърветата. Инициативата по изработването и окачването на къщичките завърши на 28 октомври, но това не е истинският ѝ край. Обещахме си през всички зимни месеци да носим храна в клуба и всеки четвъртък да избираме доброволци, които ще обикалят, за да ги зареждат. Остава да се надяваме, че ще издържат по-дълго време на атмосферните условия, за да бъдем максимално полезни на птичките през зимата.

Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!