Организирай благотворителен куиз в СМГ

Организирай благотворителен куиз в СМГ

Клуб "Доброволци СМГ", Гимназия "СМГ", София
Мисията e на 22 December 2022

Как премина мисията?

Благотворителен коледен куиз

По случай Коледа, от нашият доброволчески клуб решихме да организираме благотворителен куиз (викторина) на коледна тематика. Играта представляваше въпросник, съставен от 3 рудна - теоретични въпроси, отнасящи се до празника, визуален (картинки на коледни филми, актьори и т.н), и музикален. Бяха отредени награди за 🥇,🥈 и 🥉 място, за да поощрим ентусиазма, сплотеността на отборите, довела до победа и, разбира се, демонстрираната човечност и грижа с отделянето на време и средства в името на каузата, която избрахме да подкрепим! 

Организацията на куиза започна месец по-рано. Първо определихме формата му, след което и си разпределихме задълженията по съставянето и оформлението на самите 3 кръга, определихме наградите, избрахме ефективни стратегии за популяризирането на събитието и постепенно, с всяко нововзето решение, се доближавахме все повече до крайната ни цел, докато не дойде и Денят! Нашите доброволци се включиха активно в подредбата на залата преди играта, тестването на звука, пренасянето на уредби, столове и т.н., а за украсата, се свързахме с Музикалният клуб на СМГ като екипът ни участва в подготовката на декора за техния концерт, няколко дни по-рано, и така заедно спестихме огромно количество нерециклируем отпадък!

Но нашето обединение не се ограничава до тук - средствата, събрани от продажбата на билетите за техният концерт и нашите съответно, бяха дарени в подкрепа на една и съща кауза - закупуването на специализирано оборудване за СБАЛ по детски болести “Проф. Иван Милев”, в София.

Премеждията преди началото на играта не ни подминаха, но те не успяха да ни обезкуражат, а напротив - припомниха ни смисълът на нашето дело и как човек се чувства, след като надмогне предизвикателствата, и осъществи това, за което е полагал системни усилия.

Куизът се състоя във Физкултурния салон на нашето училище, като помещението започна да се пълни в 14:10ч. Таксата за всеки един отбор бе 15лв. 

18-те записани отбора постепенно заеха предназначените за тях места (на всеки чин имаше табелка с името на съответния екип), а малко по-късно към нас се присъедини и ведрата ни публика, която бе разположена в дъното на салона, откъдето придаваше настроение в цялата зала и надъхваше участниците със своята живителност.

В 14:20ч., поставихме началото на играта. Раздадоха се листовете за отговори, химикали и чернови, а при всеки отбор, застана някой от нашия отряд лоялни доброволци, който да наблюдава за нарушения в кодекса на играта. След всеки рунд се събираха текущите листове и се раздаваха нови. 

И така, и последният кръг неусетно приключи. Техниката работеше идеално, всичко минаваше като по мед и масло, а по широките усмивки и под сцената познахме, че сме успели да постигнем целта си още преди да преброим събраните средства - хората бяха радостни, енергията в залата беше безкрайно топла и изпълваща.

Бяхме горди, че станахме за пореден път причина за няколко по-ярко греещи сърца!

Победителите бяха обявени и поканени на сцената да се сдобият с наградите си и да бъдат поздравени, като разбира се, не забравихме да запечатаме тези моменти, нащраквайки няколко снимки.

Отбор “Алекс с количката”, заемащ първа позиция, се сдоби с ваучер за “Градски куест”, в който още веднъж да покажат силата на единството си и желязната воля, демонстрирана при нас, като се борят за още съкровища. “Йегермайстер”, които заеха не по-малко достойното второто място, получиха по една коледна чаша, пълна с различни изкушения, а наградата за трето място - 5 комплекта коледни шоколадови изделия, бе грабната от отбор “Непослушните момченца”. 

Нашият Благотворителен Коледен куиз събра над 270 лв., които са вече успешно преведени в дарителската сметка на болницата.

Благодарни сме за участието на всеки един, спомогнал за набирането на средства, както и в заразяването на салона с неговата позитивна енергия!

Благодарни сме още на всички наши доброволци, които отделиха от времето си, за да бъдат замесени в инициативата и бяха на линия във всеки един момент, в който имахме нужда от тях! 

Безкрайно сме благодарни, и че имаме подкрепата по пътя на реализирането на тези наши идеи на администрацията на училището ни и на любимите ни учители, вдъхновяващи ни всеки ден да бъдем по-всеотдайни, добри и отговорни! Без тяхната грижа и безвъзмездна помощ, нямаше да се справим!

Поредна мисия - успешна!🌟

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!