Организирай благотворителен куиз в СМГ

Организирай благотворителен куиз в СМГ

Клуб "Доброволци СМГ", Гимназия "СМГ", София
Мисията е на 22 December 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Благотворителен коледен куиз

По случай Коледа, от нашият доброволчески клуб решихме да организираме благотворителен куиз (викторина) на коледна тематика. Играта представляваше въпросник, съставен от 3 рудна - теоретични въпроси, отнасящи се до празника, визуален (картинки на коледни филми, актьори и т.н), и музикален. Бяха отредени награди за 🥇,🥈 и 🥉 място, за да поощрим ентусиазма, сплотеността на отборите, довела до победа и, разбира се, демонстрираната човечност и грижа с отделянето на време и средства в името на каузата, която избрахме да подкрепим! 

Организацията на куиза започна месец по-рано. Първо определихме формата му, след което и си разпределихме задълженията по съставянето и оформлението на самите 3 кръга, определихме наградите, избрахме ефективни стратегии за популяризирането на събитието и постепенно, с всяко нововзето решение, се доближавахме все повече до крайната ни цел, докато не дойде и Денят! Нашите доброволци се включиха активно в подредбата на залата преди играта, тестването на звука, пренасянето на уредби, столове и т.н., а за украсата, се свързахме с Музикалният клуб на СМГ като екипът ни участва в подготовката на декора за техния концерт, няколко дни по-рано, и така заедно спестихме огромно количество нерециклируем отпадък!

Но нашето обединение не се ограничава до тук - средствата, събрани от продажбата на билетите за техният концерт и нашите съответно, бяха дарени в подкрепа на една и съща кауза - закупуването на специализирано оборудване за СБАЛ по детски болести “Проф. Иван Милев”, в София.

Премеждията преди началото на играта не ни подминаха, но те не успяха да ни обезкуражат, а напротив - припомниха ни смисълът на нашето дело и как човек се чувства, след като надмогне предизвикателствата, и осъществи това, за което е полагал системни усилия.

Куизът се състоя във Физкултурния салон на нашето училище, като помещението започна да се пълни в 14:10ч. Таксата за всеки един отбор бе 15лв. 

18-те записани отбора постепенно заеха предназначените за тях места (на всеки чин имаше табелка с името на съответния екип), а малко по-късно към нас се присъедини и ведрата ни публика, която бе разположена в дъното на салона, откъдето придаваше настроение в цялата зала и надъхваше участниците със своята живителност.

В 14:20ч., поставихме началото на играта. Раздадоха се листовете за отговори, химикали и чернови, а при всеки отбор, застана някой от нашия отряд лоялни доброволци, който да наблюдава за нарушения в кодекса на играта. След всеки рунд се събираха текущите листове и се раздаваха нови. 

И така, и последният кръг неусетно приключи. Техниката работеше идеално, всичко минаваше като по мед и масло, а по широките усмивки и под сцената познахме, че сме успели да постигнем целта си още преди да преброим събраните средства - хората бяха радостни, енергията в залата беше безкрайно топла и изпълваща.

Бяхме горди, че станахме за пореден път причина за няколко по-ярко греещи сърца!

Победителите бяха обявени и поканени на сцената да се сдобият с наградите си и да бъдат поздравени, като разбира се, не забравихме да запечатаме тези моменти, нащраквайки няколко снимки.

Отбор “Алекс с количката”, заемащ първа позиция, се сдоби с ваучер за “Градски куест”, в който още веднъж да покажат силата на единството си и желязната воля, демонстрирана при нас, като се борят за още съкровища. “Йегермайстер”, които заеха не по-малко достойното второто място, получиха по една коледна чаша, пълна с различни изкушения, а наградата за трето място - 5 комплекта коледни шоколадови изделия, бе грабната от отбор “Непослушните момченца”. 

Нашият Благотворителен Коледен куиз събра над 270 лв., които са вече успешно преведени в дарителската сметка на болницата.

Благодарни сме за участието на всеки един, спомогнал за набирането на средства, както и в заразяването на салона с неговата позитивна енергия!

Благодарни сме още на всички наши доброволци, които отделиха от времето си, за да бъдат замесени в инициативата и бяха на линия във всеки един момент, в който имахме нужда от тях! 

Безкрайно сме благодарни, и че имаме подкрепата по пътя на реализирането на тези наши идеи на администрацията на училището ни и на любимите ни учители, вдъхновяващи ни всеки ден да бъдем по-всеотдайни, добри и отговорни! Без тяхната грижа и безвъзмездна помощ, нямаше да се справим!

Поредна мисия - успешна!🌟

Какво?

За втора поредна година доброволческият ни клуб организира благотворителен куиз в СМГ. Тазгодишният ще бъде на тема Коледа и ще се състои в 3 кръга: визуален, музикален и общи въпроси. Имаме нужда от доброволци, които да помогнат със съставянето на кръговете, както и хора, които да подреждат столове и маси за участниците и столове и пейки за публиката. Всички събрани средства ще бъдат дарени за закупуване на оборудване за отделенията на СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев". 

Кога?

Ще се проведе на 22.12.2022, Четвъртък. 

Подготовката ще започне в 11 часа, а самият куиз в 14.20. 


Къде?

СМГ, ул. Искър 61, София. 

Нужна екипировка?

Няма нужна екипировка. 

Защо?

Помогнете ни да разнообразим всекидневието на учениците, да се забавляваме и да научим нови неща, междувременно подпомагайки по-висша кауза. 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Пишете ни на @volunteersmg в Инстаграм или се свържете с Елена на телефон:0895157282. 


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!