Направи картички и мартенички за базар в подкрепа на деца и младежи от сдружение "Различни, но равни"

Направи картички и мартенички за базар в подкрепа на деца и младежи от сдружение "Различни, но равни"

Клуб "Измирлиевчета", СУ "Георги Измирлиев", Горна Оряховица
Мисията е от 7 February 2022 до 20 February 2022

Как премина мисията?

Клуб "Измирлиевчета" вече е част от промяната!

Учениците от III“в“ клас, участници в проектно базирано обучение по Гражданско образование, се срещнаха с представители на ученическия съвет в училището. Целта на срещата бе запознаване с дейността на Ученическия съвет като орган на ученическото самоуправление, който дава възможност на учениците да участват активно в процеса на вземане на решения, касаещи училищния живот. Председателят на ученическия съвет Петър Патарински предложи всички инициативи на съвета да се провеждат съвместно с малките ученици от III“в“ клас. Планираните дейностите са подчинени на приоритетите: благотворителност, доброволчество, лидерство. Ученическия съвет се присъедини към участието на учениците от III „в“ клас в надпреварата "Купата на героите" и членовете на клуба вече са 41. 

Днес, 21.02. 22 г. се проведе  благотворителната инициатива "Дари усмивка" в помощ на деца и младежи от сдружение "Различни, но равни" в град Пловдив.

 Сдружение „Различни, но равни” е родителска неправителствена организация, която обединява седемдесет семейства на деца и младежи с тежки физически и умствени увреждания с диагнози: детска церебрална парализа, мускулна дистрофия, синдром на Даун, аутизъм и други тежки неврологични заболявания от град Пловдив и областта. В часовете членовете на клуба изработиха мартенички за благотворителния базар в гр. Пловдив. От рециклирана, ръчно изработена хартия от учениците, в която са поставени семена на пролетни цветя бяха изработени 70 мартеници за засяване и още 70 мартеници с пролетни послания в орехови черупки. Днес, 21. 02. кутията с мартениците бе изпратена за град Пловдив. Благотворителния базар ще бъде отворен от 22 февруари от 10.00 до 17.00 часа и ще продължи до 1 март. Изработените картички и мартенички ще се предлагат пред офиса на Сдружение "Различни, но равни", който се намира на адрес гр. Пловдив ул. "Княз Александър I Батенберг" № 27 на главната улица срещу стълбите на "Сахат тепе". Събраните средства от базара ще бъдат предоставени на сдружение „Различни, но равни” в подкрепа на деца с увреждания , както и за организиране на нови дейности по арттерапия.


Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!