Кажи "НЕ" на агресията и тормоза в училище, като се включиш в Деня на розовата фланелка

Кажи "НЕ" на агресията и тормоза в училище, като се включиш в Деня на розовата фланелка

Клуб "Априлци за доброто", ОУ "Двайсти април", Панагюрище
Мисията e на 23 February 2022

Как премина мисията?

Всяка година в последната сряда на месец февруари се отбелязва денят за борба с тормоза в училище, познат като "ДЕН НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА". На този ден всички, съпричастни с темата, обличат розово, за да изразят своята позиция.

Тази дата ни напомня, че тормоз в училище съществува и ни провокира да помислим как да постъпваме в подобни ситуации, а различни инициативи дават информация как можем да се противопоставяме на тормоза всеки ден. Агресията, желанието за надмощие, избиването на комплекси не са от вчера. Но днес всичко изглежда много по-сериозно, с повече и по-чести последици, заради големия отзвук, който всяка подобна проява получава. Има деца, които са агресивни, защото  искат да бъдат харесвани и обичани. Ние трябва да се опитваме да бъдем добри с тях, защото това може да повлияе върху поведението на въпросното дете и то да спре да се отнася лошо.Тези деца растат в лоша среда, не знаят как да се държат добре с останалите, как да бъдат добри приятели.

Доброволците от клуб +Априлци за доброто" за поредна година и с голямо сърце и душа се включиха в инициативата. Изработиха стикери, постери, плакати , табла, "дърво на доброто", розови стъпки за стъпалата в училище, пуснаха розови балони в знак на Световния ден на розовата фланелка, знак  НЕ на насилието и агресията в училище.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!