Кажи "НЕ" на агресията и тормоза в училище, като се включиш в Деня на розовата фланелка

Кажи "НЕ" на агресията и тормоза в училище, като се включиш в Деня на розовата фланелка

Клуб "Априлци за доброто", ОУ "Двайсти април", Панагюрище
Мисията е на 23 February 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Всяка година в последната сряда на месец февруари се отбелязва денят за борба с тормоза в училище, познат като "ДЕН НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА". На този ден всички, съпричастни с темата, обличат розово, за да изразят своята позиция.

Тази дата ни напомня, че тормоз в училище съществува и ни провокира да помислим как да постъпваме в подобни ситуации, а различни инициативи дават информация как можем да се противопоставяме на тормоза всеки ден. Агресията, желанието за надмощие, избиването на комплекси не са от вчера. Но днес всичко изглежда много по-сериозно, с повече и по-чести последици, заради големия отзвук, който всяка подобна проява получава. Има деца, които са агресивни, защото  искат да бъдат харесвани и обичани. Ние трябва да се опитваме да бъдем добри с тях, защото това може да повлияе върху поведението на въпросното дете и то да спре да се отнася лошо.Тези деца растат в лоша среда, не знаят как да се държат добре с останалите, как да бъдат добри приятели.

Доброволците от клуб +Априлци за доброто" за поредна година и с голямо сърце и душа се включиха в инициативата. Изработиха стикери, постери, плакати , табла, "дърво на доброто", розови стъпки за стъпалата в училище, пуснаха розови балони в знак на Световния ден на розовата фланелка, знак  НЕ на насилието и агресията в училище.

Какво?

Световният Ден на розовата фланелка - традиция  е в ОУ "Двайсти април " да отбелязваме този ден.

"За една беля са виновни не само онези, които са я  извършили, но и онези, които на са попречили на извършването ѝ" - казва Кестнер в "Хвърчащата класна стая". За поредна година учениците ще кажат "НЕ" на тормоза, агресията и насилието в училище.

Доброволците ще изготвят плакати за информираност, постери, презентация и стикери и ще апелират за повече ученици да се присъединят към каузата.

Кога?

23.02.2022 г. (сряда) - последната сряда на месец февруари.

Къде?

В ОУ "Двайсти април" гр. Панагюрище.

Нужна екипировка?

Всеки участник ще бъде с тениска или дреха в нюанс на розовото. Цветът символизира неприемането на тормоз и насилие в училище.

Ще носим маски.

Защо?

Учениците за поредна година и с голямо сърце ще се включат в инициативата. Отбелязването на Световния Ден на розовата фланелка в последната сряда на месец февруари ни напомня, че тормоз в училище има и ни подканя да помислим как да постъпваме  в такава ситуация.

Тормозът в училище винаги го е имало. Агресията, желанието за надмощие, избиването на комплекси не са от вчера. Но днес всичко изглежда много по-сериозно, с повече и по-чести последици, заради големия отзвук, който всяка подобна проява получава.

Има ученици, които са агресивни, защото искат да бъдат харесвани и обичани. Ние трябва да се опитаме да бъдем добри с тях, а това може да се окаже с благотворно влияние върху въпросния ученик и той да спре да постъпва лошо. Тези деца растат в лоша семейна среда, не знаят как да бъдат добри деца и приятели.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Заедно можем да НЕ допускаме тормоз в училище.

Да приканим повече ученици  да се присъединят към дадената кауза - "НЕ на агресията и насилието!".

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!