17 октомври Световен ден за изкореняване на бедността

17 октомври Световен ден за изкореняване на бедността

Клуб "Щастливеца", Професионална гимназия по икономика "Алеко Константинов", Кърджали
Мисията е от 21 October 2020 до 23 October 2020

Как премина мисията?

Доброволците от Икономиката в акция

Неочаквано силният вятър, който вилнееше преди няколко дни в Кърджали, стана причина за поредната дарителска акция на доброволците от ПГИ"Алеко Константинов".

Бурята изкорени огромно дърво в двора на училището. Позитивното мислене на младите хора не им позволи просто да изхвърлят дървения материал. Дървото бе нарязано за огрев, а доброволците опаковаха всичко в чували и с безвъзмездната помощ на Сали Местан, собственик на фирма в града, материалът бе доставен до дома на нуждаещо се семейство на ученичка от Икономиката.Така учениците разбраха народната мъдрост, вложена в поговорката "Всяко зло за добро" . Доброто не спира дотук. Бяха предадени и събраните от всички ученици пластмасови капачки, част от кампанията " Капачки за бъдеще", с надеждата, че ще помогнат за спасяването на най-ценното - човешкия живот.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!