17 октомври Световен ден за изкореняване на бедността

17 октомври Световен ден за изкореняване на бедността

Клуб "Щастливеца", Професионална гимназия по икономика "Алеко Константинов", Кърджали
Мисията е от 21 октомври 2020 до 23 октомври 2020
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Доброволците от Икономиката в акция

Неочаквано силният вятър, който вилнееше преди няколко дни в Кърджали, стана причина за поредната дарителска акция на доброволците от ПГИ"Алеко Константинов".

Бурята изкорени огромно дърво в двора на училището. Позитивното мислене на младите хора не им позволи просто да изхвърлят дървения материал. Дървото бе нарязано за огрев, а доброволците опаковаха всичко в чували и с безвъзмездната помощ на Сали Местан, собственик на фирма в града, материалът бе доставен до дома на нуждаещо се семейство на ученичка от Икономиката.Така учениците разбраха народната мъдрост, вложена в поговорката "Всяко зло за добро" . Доброто не спира дотук. Бяха предадени и събраните от всички ученици пластмасови капачки, част от кампанията " Капачки за бъдеще", с надеждата, че ще помогнат за спасяването на най-ценното - човешкия живот.

Какво?

Неочаквано силният вятър, който вилнееше преди няколко дни в Кърджали, стана причина за поредната идея за дарителска акция на доброволците от ПГИ"Алеко Константинов". 

Бурята изкорени огромно дърво в двора на училището. Позитивното мислене на младите хора не им позволи просто да изхвърлят дървения материал. Те решиха да нарежат дървото за огрев и да дарят дървения материал на нуждаещо се семейство. 

Кога?

Нарязване на дървото -21.10.2020 г. от 13:30ч. Събиране на дървения материал в чували - 22.10.2020 г. от 13:30 ч. Транспортиране до дома на семейството - 23.10.2020 г. 

Къде?

Задния двор на ПГИ "Алеко Константинов", гр. Кърджали

Нужна екипировка?

Не е нужна екипировка.

Защо?

Дървото бе повалено от бурята и трябваше да се почисти мястото от падналите клони. Вместо да се изхвърля дървения материал, той може да стопли нечий дом през зимата.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Да се свържат с Филиз Мустафа.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!