Купата на героите: Наръчник на доброволеца

Купата на героите: Наръчник на доброволеца

Снимка: Радина Ганчева

                                                                                                         Снимка: Радина Ганчева

Скъпи учители и ученици, ние от TimeHeroes.org, най-голямата платформа за доброволчество в България, създадохме специално за вас Наръчник на доброволеца. В него ще откриете всичко, което ви трябва, за да създадете клуб, да организирате страхотни инициативи и да печелите точки! Всеки от клубовете, участващи в надпреварата за Купата на героите – ученическото доброволческо състезание на България, получава екземпляри от Наръчника в стартовия си пакет. Вече обаче можете да го четете и онлайн.

През 2015 г. екипът на TimeHeroes започнахме да развиваме мрежа от младежки доброволчески клубове. Оттогава до днес, стотици ученици и студенти от цяла България, заедно с приятели, съученици, съседи, измислят и организират свои доброволчески инициативи и даряват времето и уменията си на каузи на местни организации. През 2020 г. стартирахме Купата на героите като естествено развитие на мрежата от младежи доброволци. По този повод създадохме и специалното издание на Наръчника на доброволеца.

Защо TimeHeroes вече пет години помага на стотици младежи да бъдат доброволци?  Целта в кратък план е младежи от цялата страна да създават и да участват в доброволчески инициативи в своите общности, а в дългосрочен – доброволците да пораснат като активни граждани, хора, ангажирани с кауза, която ги вълнува, хора, които са активни в забелязването и решаването на проблеми около себе си. Ето защо насърчаваме инициативи, в които младежите директно се включват на терен, общуват с хората, на които помагат или с които рамо до рамо работят по кауза. 

Струва си да станеш доброволец и да увлечеш хората около себе си в приключения. Надяваме се този наръчник да е ваш помощник в геройствата!

Свали Наръчник на доброволеца