Идея за мисия: Разходете куче от приют

Идея за мисия: Разходете куче от приют

Илюстрация: Hatiye Garip за Fine Acts

Един от най-лесните и забавни начини да помогнете на приют за кучета, е като подарите на обитателите му малко свобода. 

По този начин облекчавате екипа, който е затънал в ежедневни задачи, а и помагате на животните да се раздвижат и да почувстват, че не са затворници. 

Ето как да бъдете организатори на разходки в приют. Стъпка по стъпка:


1. Потърсете и разберете дали има приют в близост до вас. 

2. Свържете се с екипа и попитайте имат ли нужда от доброволци за разходки или друг вид подкрепа. Разберете в кои дни и часове е удобно да посрещат гости.

3. Създайте мисия за набирането на доброволци и бъдете нейни координатори.

4. Поддържайте постоянно връзка с приюта и с доброволците. Можете да създадете и фейсбук страница и/или група, в която да се уговаряте за разходките.

5. Снимайте разходките и щастливите истории и ги споделяйте със света. 

Ако пък бихте искали първо да опипате почвата и да видите как седят нещата в приюта, можете да се включите в мисия от сайта на TimeHeroes (и да получите по 1 точка, след като разкажете как е минало в Купата на героите).

Ето къде:

🐕 Приютът на Every Dog Matters се намира в индустриалната зона край Костинброд и приема доброволци за разходки всяка неделя от 10:00 до 16:00 ч.

Можете да се включите и в делничните дни в същия часови диапазон, след като предварително изпратите имейл на организаторите с детайли за това кой ден възнамерявате да дойдете.

Грабнете идеята тук.

🐕‍🦺 Общинският приют в Перник се намира в квартал Кристал. За да стигнете, поемате по пътя за Радомир, като преди Бела вода се оглеждате за табела за завод "Кристал". 

Разходки има целогодишно в дните от вторник до петък - между 09:00 ч. и 15:00 ч., както и събота и неделя - между 10:00 ч. и 15:00 ч.

Можете да отидете по всяко време в посочените интервали, вие преценявате колко време можете да отделите. Няма нужда да уведомявате за посещението си - в тези дни и часове в приюта посрещат всеки с "добре дошъл".

Грабнете идеята тук.

🐾 Бандата на 1500-те
е група доброволци към общински приют Горни Богров, които искат да променят не само живота на кучетата в приюта, но и нагласата на обществото към животните.

Чакат ви там всяка неделя от 10:00 до 14:00 ч.

Грабнете идеята тук.

🐶 Приют Фермата се намира в индустриална зона край София, затова адресът „Хан Богров“ 20 няма да ви е особено полезен - навигацията може да се обърка. 

Вижте как да стигнете тук, очакват ви всяка събота. Започват в 11:00 и приключват в 14:00 ч. Няма проблем да се включите и след началния час.

Грабнете идеята тук.

И се облечете добре - повечето приюти се намират в индустриални зони до големи полета, където се случват разходките, а както знаем, там духа и е хладно.