Идея за мисия: Дарете детски играчки, дрехи и консумативи за пострадали от хуманитарната криза

Идея за мисия: Дарете детски играчки, дрехи и консумативи за пострадали от хуманитарната криза

Организациите посрещаш хора, търсещи закрила имат непрекъсната нужда от предметни дарения. 

Можете да подкрепите тях и пристигащите най-малки и техните семейства като организирате кампания за набиране на средства в училище, а след това да ги предадете на определена организация.

Eто и няколко предложения за текущи инициативи, в които може да се включите с клуба ти:

👉 Фондация “Нашите недоносени деца” се присъединява към усилията на гражданския сектор и превръща своя Център за детско развитие “Малки чудеса” в пункт за набиране на дарения. Търсят се: 

  • Детски дрехи за всички възрасти. С приоритет са тези, съобразени със сезона. В съответствие с изискванията за изпращане на стоки и дарения с хуманитарен конвой по време на пандемия, се спазват насоките на СЗО и Международния Червен кръст, според които всички дрехи и обувки, спално бельо, топли завивки и хигиенни материали трябва да бъдат нови.
    Детски обувки за всички възрасти. С приоритет са обувки, съобразени със сезона. Отново трябва да бъдат нови.
  • Детски играчки. Необходимо е играчките да бъдат нови и с етикет на производителя.
  • Ново детско бельо за всички възрасти.
  • Памперси за всички възрасти.

Ако сте от София, можете да занесете даренията си си на място на ул. “Майор Димитър Думбалаков” №38, ет.5, Център за детско развитие “Малки чудеса” всеки делничен ден между 9:00 и 17:00 ч. Звъннete предварително на 088 754 5446, за да ви очакват. Ако сте в друг град, изпратете дарението си по куриер до същия адрес за твоя сметка. 

👉 СУОБ “Мати Україна” събира хигиенни материали специално за бебета и малки деца (мокри кърпички и памперси) на следните места:

  • гр. София, ул. Христо Белчев №1, ет. 1, ап. 1, офис “Грийнпийс”, 9:00 - 20:00 ч. 
  • гр. София, бул. Н. Вапцаров 23, делнични дни, 9:00 - 18:00 ч.  

👉 Пункт #БългарияЗаУкрайна, организиран от Фондация “Три жени”, се намира в гр. София на ул. Шипка №23, вход от ул. Васил Априлов. Всеки ден от 10:00 до 18:00 ч. Приемат бебешки дрешки и памперси.

👉 Центърът за помощ за бежанци от Украйна в гр. Бургас също има спешна нужда от материали за най-малките - домашни чехли за деца, пижами за деца, крем за бебета против подсичане, бебешки пюрета и каши, памперси, бебешка козметика. Намира се на ул. Любен Каравелов 112а, работно време - 10:00 - 17:00 ч. Контакт: 0877 477 616.

📸 Не забравяйте да документирате кампанията!