Идея за мисия: Прекарайте един ден в местната библиотека и разберете има ли нужда от помощ

Идея за мисия: Прекарайте един ден в местната библиотека и разберете има ли нужда от помощ

Кога последно си взе книга от близката библиотека? Скоро? Супер. Отдавна? Няма страшно. Питаме те заради съвсем друго нещо - дали освен да вземеш и да върнеш книгата си някога си питал библиотекаря дали има нужда от доброволческа подкрепа?

Да, всъщност тази професия често звучи романтично, но библиотеката е едно сложно за поддръжка място - книгите събират прах, трябва да се сортират, понякога има нужда от нови попълнения, а да не говорим, че периодично цялото помещение трябва да се почиства. 

Ето какво ти предлагаме да предприемете с клуба ти по този повод: 

🔸 Отидете в регионалната библиотека и попитайте хората там дали не биха се възползвали от вашата доброволческа ръка и хъс. Отсега ви казваме, че отговорът най-вероятно ще е “да”, а кой знае - докато помагате, може да попаднете на съкровища, на които иначе няма как да се натъкнете. 
🔹 Останете за известно време, опознайте мястото и организирайте мисията според нуждите на мястото - от почистване до сортиране на книги или нещо друго, за което там ще ти споделят.
🔸 Задължително попитайте дали нямат нужда от дарения на нови книги. Ето чудесна идея за още една мисия, за която бихте могли да пуснете заявка и в сайта на TimeHeroes и да привлечете стотици хора към каузата си. 

Ето и няколко подобни мисии в TimeHeroes:

Помогни на библиотеката в село Негован да заработи отново
Погрижи се за уличната библиотека "Рапана" във Варна
Помагай в дейностите на читалище в твоя квартал
Подари книги от списъка с училищна литература на читалище във Варна
Подари съвременна литература на читалището в село Синаговци
Дари детски книги на читалищната библиотека в село Строево
Дари детски книги на училищна библиотека в Лясковец