Идея за мисия: Изпратете писмо или картичка на човек, живеещ в дом за стари хора

Идея за мисия: Изпратете писмо или картичка на човек, живеещ в дом за стари хора

В момента, за да се погрижим за възрастните хора, дали роднини или непознати, не бива да общуваме с тях на живо. Тази грижа, обаче, означава, че много от старите хора, живеещи в домове, са изолирани – много от тях не ползват интернет, а в момента не могат да бъдат посещавани от близки или доброволци. Добрата новина е, че пощите все още работят. Ето какво можете да направите:

Намерете в този списък най-близкия дом за стари хора. Обадете се и попитайте дали и при какви условия биха приели пратка с пощенски картички или писма. Ако служителите на дома потвърдят, че могат да приемат писма:

🔸 Напишете писмо или картичка, направете колаж или рисунка.

За максимална предпазливост, може да ползвате еднократни ръкавици при писането. Освен писмо, книжка с кръстословици или судоку, плъзната в пратката, със сигурност ще бъде посрещната добре.

Photo by Kate Macate on Unsplash


🔹 Изберете един или двама герои от клуба, които да съберат писмата и да ги изпратят в една пратка по пощата. За да избегнете контакта на живо, писмата може да оставите на предварително уговорено място, например, на оградата на къщата, до входа на блока, завързано на върбата пред вас.

🔸 Ако домът не приема физически пратки, попитайте дали може да им изпратите снимки на писмата и картичките ти, а те да ги разпечатат и предадат на хората в дома.