Идея за мисия: Изпратете окуражаващи писма или картички до лежащо болни хора

Идея за мисия: Изпратете окуражаващи писма или картички до лежащо болни хора

През изминалата трудна 2020 година станахме свидетели на невероятен брой вдъхновяващи геройства, с които доброволци помагат на засегнатите от вируса. Преболедували продължават да даряват кръвна плазма, организации се включват с осигуряване на хранителни продукти за отделенията, а част от клубовете от Купата написаха и нарисуваха стотици картички, за да зарадват болни и медицински персонал.

Може би на малко по-заден план останаха пациентите с друг вид заболявания и хронично болните, които в нормална ситуация са по-честите посетители на болничните заведения. 

Помислете за отделения в болници или здравни центрове във вашия град, където няколко окуражителни думи, написани от сърце, биха дали огромна мотивация за продължаване на борбата с болестта. Например:

  • Онкологични отделения;
  • Клиники по белодробни болести;
  • Неонатологични отделения;
  • Центрове за лечение на зависимости;

След като уточните към кого ще бъдат насочени посланията и дали от болницата биха приели пощенски пакети в отделението, разпределете отговорностите помежду си:

🔸 Напишете писмо, картичка или пък направете цяла рисунка. Може да добавите и книжка с кръстословици или ребуси като начин за по-приятно прекарване на времето в болничната стая или няколко стикера от стартовия пакет за по-цветно. 

🔹 Изберете един или двама герои от клуба, които да съберат творенията и да ги изпратят в една пратка по пощата. За да избегнете контакта на живо, писмата може да оставите на предварително уговорено място, например, на рецепцията.

🔸 Ако болницата не приема физически пратки, попитайте дали може да им изпратите снимки на писмата и картичките или пък да запишете видео, което те да им пуснат.