Идея за мисия: Подкрепи животните в приюти с храна, внимание и грижа

Идея за мисия: Подкрепи животните в приюти с храна, внимание и грижа

Понякога забравяме, че делим планетата с милиони други видове и трябва да бъдем добри и съобразителни с тях. Хиляди космати приятелчета милеят за грижа и любов по приютите и улиците на България. Ясно е, че не можеш да ги осиновиш всичките, но пък можеш да им помогнеш като с клуба ти съберете средства за храна и материали за тях или пък отидете на посещения, за да се почувстват обичани.

Ето и стъпките:

1. Ако решите да събирате средства, можете да организирате събитие (например концерт, шоу на талантите или пък викторина) с определен вход, а парите от билетите да изпратите към Бандата на 1500-те, Редом или пък Animal Rescue. 

2. Ако искате да отидете на посещение в приют, можете да се свържете с Бандата на 1500-те, да пишете на местния приют за животни, за да видите дали имат нужда от хора, които да разхождат настанените там кучета или да даравят с любов котките, както и да потърсите подобни мисии на TimeHeroes.org

3. Ако искаш да насочиш усилията си към бездомничетата навън - можеш да изработиш временен подслон за животните в квартала като намериш празен кашон/кутия/стара касетка с подходящ размер, сложиш вътре старо одеяло и/или възглавница за повече изолация и топлина и го оставиш на място, където знаеш, че някой бедстващ четирикрак приятел ще го открие. А ако имаш възможност, можеш и редовно да оставяш храна до подслона, тъй като телесната температура на животните зависи от калориите, които приемат всеки ден - колкото са по-гладни, толкова по-студено им е. Включи и другите герои от клуба!