Идея за мисия: Дайте нов живот на старите си палта

Идея за мисия: Дайте нов живот на старите си палта

Зимата вече чука на вратата и много организации ще имат нужда от якета, шалове, ръкавици, шапки, зимни обувки и нови чорапи и бельо за хората, на които помагат. Подарете запазените си зимни палта, които вече не използвате, на хора в нужда или пък стартирайте цяла кампания за събиране на дрехи. Една от организациите, събиращи дарения под формата ан дрехи е “Съвета на жените бежанки”. Те се грижат за това стотици деца, бягащи от войната да се установят в България. Друга е “Рома Ямбол”, които всяка година организират кампании за ученически пособия и коледни подаръци за хора от ромски произход. 

Ето и стъпките:

  1. Разгледайте организациите, които сме изброили по-надолу в досието и ги разпитайте от какво ще имат нужда тази зима.
  2. Сложете начална и крайна дата за събиране на дрехите и започнете поетапно да носите съобразените с изискванията на съответната организация дрехи.
  3. Направете плакати за кампанията и ги разлепете в училище, за да могат повече хора да се включат. Плакатите трябва да включват контакт на отговорното лице (например координатора на клуба ви) и/или сборен пункт за дрехите (това може да е някоя класна стая, която не се използва или друго подходящо за складиране помещение в училище), както и начална и крайна дата.
  4. След като кампанията приключи, съберете всички дарения и ги занесете в някой куриерски офис, през който да ги изпратите на посочения от организацията адрес. Дайте им знак, че очакват пратка от вас.

Така много повече хора ще се спасят от студа през задаващите се мразовити месеци, а вашите сърца ще усетят топлината на това да помагаш истински.