Улови доброто в кадър и го направи #trending - с Цуро и Слава Дойчева

Улови доброто в кадър и го направи #trending - с Цуро и Слава Дойчева

от TimeHeroes, 24 February 2023

Звук. Камера. Екшън!

Ако за теб важи с пълна сила, че режисьорската клапа вълнува сърдечната – слушай какъв сюжет гласим за теб и за твоя клуб! 

От март до края на втория срок “Купата на героите” отправя извънредно видео предизвикателство към всички герои от мрежата. В какво се състои то? Накратко: да влезете в ролята на снимачен екип и да заснемете кратък филм за поне една ваша доброволческа мисия. Идеята: да вдъхновите още повече хора да правят добро, като открехнете завесата към това, което правите. 

За да се случи това по най-добрия начин обаче, на помощ идват двама герои с опит в креативното мислене и правенето на филми: Слава Дойчева, актриса, режисьорка и сценаристка, която ще сподели тайни от кухнята на киното, и Цуро, когото вероятно познаваш от неговите супер интересни и забавни видеа в социалните мрежи. Той също е готов да ви разкаже повече за това как човек разчупва мисленето си и намира интересни гледни точки към всичко, което прави. И снима.

Първата работилница за режисура и видеозаснемане със Слава Дойчева ще се проведе на 7 март от 15:00 часа и можеш да се запишеш за нея ето тук.

Работилницата за креативно мислене с Цуро пък ще се случи на 14 март от 15:00 часа и можеш да се запишеш за нея ето тук.

За да участваш, няма нужда да имаш регистриран клуб в състезанието, но за да снимаш филм и да участваш в предизвикателството – да. Ето защо, ако все още нямаш, можеш да основеш клуб заедно със свои съученици и до 30 март да се запишете за участие в “Купата на героите” на този линк!

Добре, а наградата каква е? Слава… и не само Дойчева, а и тази, която ще натрупаш, когато краткият филм за доброто на твоя клуб завладее Tik-Tok и Instagram акаунтите на Купата на героите и TimeHeroes. Ще има лайкове, бонус точки в състезанието (цели 5!!!) и една голяма награда – лично запознанство с Цуро, който ще посети една мисия на клуба, спечелил предизвикателството! 

Е, това е: тичай да се запишеш за двата уъркшопа и стягай дружината в доброволчески клуб! 

Ето ги отново стъпките за участие, една по една: 

  1. Запиши се за участие в онлайн работилницата за режисьори със Слава Дойчева на 07.03 и в работилницата за творческо мислене с Цуро на 14.03. Това се случва от този и от този линк. 
  2. Създай свой доброволчески клуб в Купата до края на март (ако все още нямаш такъв) и участвай във видео предизвикателството.
  3. Помисли си кои са мисиите, които би споделил с целия свят? Кои са акциите, които са останали с теб най-много? До кои дейностите на клуба ти ти се иска да се докоснат възможно най-много хора? Направи си списък с тях. 
  4. Организирай един доброволчески ден, който би искал да заснемеш – имай предвид, че ще си натрупал много знание как става по време на двете работилници (а и нашият режисьор на служба Слава Дойчева ще изпрати помощни материали, които можеш да следваш).
  5. След това хващай телефона, отивай на място и започвай да снимаш: имаш време от 20.03 до 28.06!
  6. Изпрати ни готовото видео и го качи в ТikTok или Instagram канала на своя клуб (ако имате такива), като не забравиш да ни тагнеш! 
  7. В края на кампанията Цуро ще избере своя победител, ще се запознае лично с него и ще удари рамо в една негова мисия! 

Други събития