Включи се в почистване на паметника на Ботевите четници край Милин камък

Включи се в почистване на паметника на Ботевите четници край Милин камък

Клуб "Доброволци СМГ", Гимназия "СМГ", София
Мисията e на 24 May 2023

Как премина мисията?

През месец май не можем да не се сетим за едно от най-важните събития в българската история - Априлското въстание. Понеже имахме път към Враца, се сетихме за Ботевата чета. След кратко проучване установихме, че в района на Веслец се намира Милин камък, където се е водила първата битка на четниците.

Събирателната точка беше паркингът на Кауфланд. Оттам Илиана ни качи в колата и започнахме пътуването. След кратко приключение по селските пътища стигнахме до началната точка за паметника и се въоръжихме с ентусиазъм и пликчета за боклук. Походихме около 1 км, като по пътя събирахме бутилки, опаковки, където намерим. Около самия паметник бяха разпръснати толкова кърпички, опаковки и кенчета, че бързо запретнахме ръкави. Събрахме всичко, попаднало в полезрението ни, а после изчистихме и обраслата каменна плоча от плевели и треви. Нашият страхотен екип се състоеше от всякакви възрасти - от 14 до 50. Смятам, че наистина е много важно да не замърсяваме и ценя това, че хора от всички възрасти са на същото мнение и са готови винаги да се включат.

Сега лобното място е чисто и готово да посрещне бъдещите поклонници, които ще посетят паметника на Ботев на 2 юни.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!