Включи се в отбелязването на Деня на розовата фланелка

Включи се в отбелязването на Деня на розовата фланелка

Клуб "Героите от Перистера", ОУ "Петко Рачов Славейков", Пещера
Мисията e на 23 February 2022

Как премина мисията?

Всяка последна сряда от февруари се отбелязва Световният ден против тормоза в училище, известен като „Ден на розовата фланелка“.

За пръв път „Денят на розовата фланелка“ е проведен в Канада през 2007 година като протест, организиран от двама ученици – Дейвид Шепърд и Травис Прайс. Те се обличат в розово, за да символизират своята позиция и неприемане на тормоза в училище.

    В последната сряда от февруари 23.20.2022г. „Героите от Перистера“ подкрепиха световната инициатива Ден на розовата фланелка – „Не“ на тормоза в училище. Децата беседваха по темата с класния си ръководител г-жа Такева и създадоха своя приказка , която започваше така „Добрите думи живееха в задружно семейство……“ Всеки даде своята идея и своето виждане за това как да продължи приказката и какъв да бъде нейния край.

   Имаше за всеки от нас розов балон, върху който децата написаха имената си и своите послания за приятелство. Всички бяхме облечени в подходящо облекло с различни нюанси на розовото. На дрехите си закачихме хартиени розови фланелки с надпис „Не на тормоза в училище“.

 Всички герои се включиха в общоучилищно голямо сърце, с което показаха своята подкрепа към съучениците си.


Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!