Изработи коледни картички в подкрепа на фондация "Дечица"

Изработи коледни картички в подкрепа на фондация "Дечица"

Клуб "TEAM HEROES", 90 СУ "Генерал Хосе де Сан Мартин", София
Мисията е от 14 December 2021 до 21 December 2021

Как премина мисията?

Мисия „коледни картички“

Мисия „коледни картички“ е втората декемврийска инициатива, в която се включи нашият отбор. Идеята да участваме в нея дойде, след като наша съученичка ни разказа, че през почивните дни с нейната майка посещават фондация "Дечица", за да участват във вълшебни работилнички за изработване на коледни картички. Това много ни хареса и решихме да се включим и ние.

Фондацията работи с деца в неравностойно положение, деца лишени от родителска грижа. Хората, работещи в нея наблягат изключително много на дейностите, които имат добавена стойност и развиват ценни умения, като работата в екип е само едно от тях.

Събрахме екипа, донесохме материали, а часът на класа се оказа чудесна възможност да започнем да изработваме коледни картички с кауза. Освен това беше и възможност да си поговорим за Рождество, за хубавите моменти в очакване на добрия старец и за предстоящата ваканция.

Тази обща дейност ни донесе радост, усмивки, но едновременно с това е креативна, образователна, много сплотяваща и зареждаща.

Ще приключим нашия разказ с един цитат от любимия писател Роалд Дал: „Човек, който има добри мисли, никога не може да бъде грозен. Дори ако носът ви е гърбав, а устата – крива, дори ако имате двойна брадичка, а зъбите ви стърчат навън, щом мислите ви са добри, те ще сияят по лицето ви като лъчи и вие винаги ще изглеждате прекрасни.”

До нови прекрасни срещи, приятели!


Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!