Измайстори коледна украса и помогни за създаването на коледен дух в Защитени жилища в Стара Загора

Измайстори коледна украса и помогни за създаването на коледен дух в Защитени жилища в Стара Загора

Клуб "Backpack Heroes", ППМГ "Гео Милев", Стара Загора
Мисията е от 11 December 2021 до 18 December 2021

Как премина мисията?

Разказът ни започва в четвъртък, (16.12.2021) когато се събрахме да направим нашата Коледна украса и като цяло да доизмислим нашата идея. Една лоша част от този план беше, че ателието, в което ни позволиха да работим, затваряше в 16:30, а ние всички свършвахме училище в 14:00. Някак си обаче успяхме да направим половината от украсата, но тя едва щеше да покрие и една стая, а нашата идея е да изпълним изцяло тяхното общежитие със украса и коледно настроение! Оообаче това се оказа трудно постижимо в рамките на два часа. Решено беше. Децата ще получат украса. Събрахме се в апартамента на нашите и стояхме до 23:00, правейки украси и планирайки какви лакомства да вземем и какви игри ще играем с групата малчугани.

Накратко, направихме 20 играчки в четвъртък, а в петък след училище, аз и още двама се събрахме, за да довършим останалите, правейки общия брой играчки около 30-35! В петък също така и купихме лакомства и събрахме плюшени играчки за децата като техните коледни подаръци.


Пристигнахме в 10:30 сутринта в дома, където се срещнахме с управителката на сградата. Тя ни запозна със стаята, в която ще работим с децата, и ние се настанихме бързичко... Украсата, направена от нас, се беше увеличила значително. Управителят ни беше казал, че домът не разполага с елха, затова намерихме една малка, която вече беше украсена, и я занесохме там. А лакомствата и играчките ги опаковахме под формата на подарък и му залепихме етикет с името на нашия клуб и на програмата.

Тъй като задачите бяха разпределени между участниците в клуба, някой трябваше да измисли игри и забавления. Но в крайна сметка импровизирахме и се получи наистина добре.

Децата не бяха на повече от 12 години, като голяма част от тях дори не ходеха на училище все още. В крайна сметка установихме някаква дисциплина и те ни слушаха много. Играхме на различни игри като музикален стол, гърненца, калинка малинка, статуи и въобще игри, които смятахме, че са подходящи за възрастта им. След това украсявахме с играчките, които бяхме донесли, и всеобщото настроение се покачваше. Личеше си, че се радваха много на вниманието, което получаваха. Някъде към края на събитието трябваше да донесем подаръка, който бяхме скрили в една от стаите, и те се зарадваха като видяха играчките. Не мина и без някоя и друга драма за сладките, защото всяко от децата искаше да получи много, но се разбраха в крайна сметка и всичко свърши добре. Някои дори не искаха да ни пуснат да си тръгнем и искаха да дойдем отново. Няма как да забравим тези усмивки!

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!