Засади дърво по повод Деня на Земята

Засади дърво по повод Деня на Земята

Клуб "Кошер на доброто", ОУ "Свети Климент Охридски", Павликени
Мисията е на 20 April 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Мисията се осъществи с помощта на еколога и лесничея на община Павликени. Те показаха на малките доброволци, кои фиданки са останали живи, как да им помогната по-лесно да се захванат. Какви грижи да полагаме. Разказаха им за видовете подходящи за засяване в градски условия. Освен засаждането, доброволците спонтанно организираха и почистване на района. 

Какво?

По повод Деня на Земята искаме да засадим 35 фиданки в жилищна зона в града. За целта ще ни помогнат еколога и лесничея към община Павликени. Доброволците ще участват в процеса и се надявам да осъществят дългосрочна грижа за растенията. Специалистите от общината ще им разкажат за грижите, които трябва да се полагат, повече информация за самите видове. 

Кога?

20.04 от 15.00 до 16.00 ч

Къде?

Не е нужен транспорт. Ще се придвижим пеша до бул. Димитър Благоев 

Нужна екипировка?

Които желае може да си носи ръкавици. 

Защо?

Казват, че всеки човек трябва да засади поне едно дърво през живота си. Дърветата са белите дробове на нашата планета, ето защо засаждането и опазването им са от изключително важно значение за климата, качеството на въздуха, благополучието на животинските видове и здравето на нас хората.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

За контакт Илина Димитрова poisonous_ivy@abv.bg 


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!