Засади дръвче за Коледа и помогни на Земята да диша по-добре

Засади дръвче за Коледа и помогни на Земята да диша по-добре

Клуб "Добросторници", СУ "Неофит Бозвели", Варна
Мисията е от 12 December 2022 до 22 December 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Вдъхновението за тази мисия дойде от публикация на Гората.бг в социалните мрежи. Те даряваха безвъзмездно борчета за засаждане. Съдействие за реализирането получихме от Ръководството на училището - Директор Ивелина Петкова и Заместник – директор Огнян Пейчев.

Заявихме желанието си в линк, който Гората.бг беше публикувала на своята страница в социалните мрежи. Доставени бяха 10бр. борчета и веднага създадохме организация. Беше важно да се запознаем с инструкцията за засаждане и грижи за черния бор и да потърсим съдействие от хора, които знаят как се прави това. Помощ получихме от Чичо Росен – човекът, който се грижи да ни е топло в училище.

Подготвихме табелки, които да поставим до младите насаждения, закупихме ръкавици, донесохме лопатки и обогатена почва. На 21.12.2022г., заедно с членове на Ученическия съвет, които са наши съмишленици и координаторите на клуба реализирахме засаждането, следвайки инструкциите дадени ни от Гората.бг. Предстои ни да защитим младите дръвчета, с грижа и много любов!

Благодарим на всички, които ни подкрепиха!

Щастливи сме, че можем да помогнем на Земята да диша по-добре!

Направете го и вие – не е сложно!


Какво?

Да засадим дръвче за Коледа е благотворителна инициатива на Гората.бг, която харесахме и решихме да подкрепим! Ще се свържем с тях и ще заявим 10 броя борчета, които да засадим в училищния двор. Ще помолим ръководството на училището за съдействие относно определянето на място за засаждане и набавянето на необходимите инструменти! Ще научим повече за черния бор!

Кога?

12.12.2022г. до 22.12.2022г.

Къде?

Място: училищният двор на СУ "Неофит Бозвели" - гр.Варна

Нужна екипировка?

Необходимо е доброволците да си носят ръкавици.

Защо?

Дръвче за Коледа посади

и за опазване на природата помогни!


Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се със Светла П. и Елица Д. - учители ЦДО.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!