Зарадвай съученик със Синдром на Даун

Зарадвай съученик със Синдром на Даун

Клуб "Да направим добро", СУ "„Свети Паисий Хилендарски", Златица
Мисията е на 21 March 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

По традиция учениците от училището отбелязват Световния ден на хората със Синдром на Даун 21.03.2022г. В училището имаме дете със Синдром на Даун. Той се казва Пепи и е в 4 клас. Доброволците решиха да организират шарена изненада на Пепи в този ден. Те  бяха обути с шарени чорапи, символизиращи различията .  Украсиха две шарени кутии с различен размер и  ги поставиха една в друга. В инициативата се включиха и нови доброволци, които опаковаха подаръците. Във всяка кутия  имаше различна изненада. Целта е Пепи да бъде предизвикан и да открива предназначените за него подаръци. В най -малката кутия имаше шарена топка с цифри и букви. В по-голямата кутия имаше книжка за оцветяване с различни животни. Първокласниците бяха нарисували рисунки с шарени чорапи, които подариха на Пепи.

Какво?

По традиция учениците от училището отбелязват  Световния ден на хората със Синдром на Даун 21.03.2022г. В училището имаме дете със Синдром на Даун. Той се казва Пепи и е в 4 клас. Доброволците решиха да организират шарена изненада на Пепи в този ден. Те ще бъдат обути с шарени чорапи символизиращи различията и ще призоват и други ученици да ги последват.Ще украсят три шарени кутии с различен размер и ще ги поставят една в друга. Във всяка кутия ще има различна изненада. Целта е Пепи да бъде предизвикан и да открива предназначените за него подаръци. 

С тази инициатива искаме да предизвикаме и всички останали, които познават човек със Синдром на Даун, да направят нещо вълнуващо за тях. 

Кога?

21.03.2022 г.от 8:00 часа до 14:30 часа 


Къде?

В СУ"Св. Паисий Хилендарски" гр. Златица

Нужна екипировка?

Кутии с различни големини, цветна хартия за опаковане, подаръци-изненади.

Защо?

Участвайки в тази мисия, доброволците ще разберат, че и децата със синдром на Даун също имат чувства, обичат изненадите и трябва да бъдат приемани такива каквито са.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Да се обади на координаторите и да обуе шарени чорапи.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!