Зарадвай самотен възрастен човек с хранителни продукти за празниците

Зарадвай самотен възрастен човек с хранителни продукти за празниците

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е от 22 декември 2020 до 23 декември 2020
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Мисията "Да подарим усмивка на самотен човек" не е нова за клуб "Усмивка". След успешната кампания в социалните мрежи с помощта на фондация Бикоз и събраните средства от благотворителна продажба на картички, сувенири и сладкиши мисията продължава с трето посещение на самотните хора, отново с хранителни продукти за коледната и новогодишна трапеза.Доброволците изработиха в домашни условия със собствени средства поздравителни коледни и новогодишни картички, които им бяха поднесени с пакетите с хранителни продукти. Срещите се осъществяваха навън, с лични предпазни средства. Тъй като не беше възможно да организираме транспорт до трите села, пакетите с храна и картичките бяха изпратени до самотните хора - до Михалич с помощта на кмета на селото, до Брестак - чрез координатора на клуба, а в Генерал Киселово от една от доброволките, която живее в селото с помощта на шофьора на училищния автобус. Общо посетените самотни хора са 23. Благодарим на всички, които помогнаха за осъществяването на мисията -счетоводителката на нашето училище, собствениците и продавачите на магазина, които подготвиха пакетите в срок и най-вече на доброволците,които се освободиха от всички ангажименти и отделиха от свободното си време в първите дни от коледната ваканция. Разделихме се с пожелания за весели празници, приятна ваканция и до нови срещи в следващата мисия през новата 2021 година. 

Какво?

Инициативата "Да подарим усмивка на самотен човек" не е нова. През месец декември миналата година направихме кампания за събиране на средства чрез DMS, платформата на Because r и социалните мрежи.

Със събраните пари посетихме 30 самотни хора в град Вълчи дол и селата Михалич, Брестак и Генерал Киселово за Коледа и в края на месец февруари. Освен че са много възрастни, с изключително ниски пенсии, някои от тях болни или неподвижни, тези хора са и изключително самотни. Срещите им с младите момичета и момчета и разговорите с тях ги карат да се усмихват и ги правят наистина щастливи.

Сега отново ще ги изненадаме предколедно с хранителни продукти за трапезите на Бъдни вечер и Коледа. Доброволците от клуб "Усмивка" са подготвили в домашни условия по една коледна картичка с поздрав и пожелания за весели празници. 

Кога?

22.12. и 23.12 - от 10.30 часа до 14.00 часа

Къде?

В гр. Вълчи дол, с. Михалич, с. Брестак и с. Генерал Киселово. Доброволците ще обходят само хората от града. За съжаление тази година, заради ситуацията с COVID-19 не успяхме да организираме транспорт за селата. Хранителните продукти в с.Генерал Киселово ще бъдат предадени от доброволец от клуб "Усмивка" от същото село. В село Брестак от координатора на клуба. А в село Михалич ще бъдат предадени на кмета, който пое ангажимента да ги отнесе до съответните адреси.

Нужна екипировка?

При всички случаи лични предпазни средства, топли дрехи и ръкавици при студено време.

Защо?

Опитайте да затворите очи и за миг да се поставите на мястото на тези хора. Бедни, без достатъчно средства за нормален живот, сами, между четири стени, очакващи някой да извика, да чукне на прозореца, да им каже блага дума и да им се усмихне, и те преливат от щастие. А сега отворете очи и помислете - не е ли това, което си струва да отделите малко време от своето лично и свободно време, за да направите тези хора щастливи. Казват, че ако направиш едно добро, то ще се върне при теб умножено многократно. Бъдете добри и правете добри дела! Заповядайте с нас!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Мария П. - координаторСпечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!