Зарадвай с тетрадки и пособия ученици в неравностойно положение

Зарадвай с тетрадки и пособия ученици в неравностойно положение

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е от 1 септември 2021 до 7 септември 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Във връзка с началото на новата учебна година доброволците от клуб "Усмивка" се включиха в инициативата "Зарадвай с тетрадки и пособия ученици в неравностойно положение", организирана от сдружение "Милосърдие за теб", по предложение на Timeheroes.

На доброволците беше предоставен списък, от който те си избраха тетрадки и учебни пособия, закупиха ги и ги предоставиха на координатора с цел оформяне на пакет за изпращане по куриер.

В инициативата се включиха малки и големи доброволци от 6-ти до 12-ти клас. Закупените учебни материали - моливници, химикали, моливи, букви, числа, гумички, бои, скицници, линии, пергели, малки и големи тетрадки(на приблизителна стойност 58 лева) бяха поставени в подаръчен плик и придружени с картичка, надписана от доброволец, и бяха изпратени по Еконт на 07.09.2021 г.

След това те са били разпределени и раздадени на социално слаби деца от Варненска област в първия учебен ден на 15.09. Получихме благодарност по телефона, а впоследствие - и сертификат за дарение. А ние останахме с удовлетворението, че отново подарихме усмивки, този път на деца в неравностойно положение. Поставихме добро начало на добрите дела през новата учебна година.

Какво?

Инициативата, която организираме е по идея на Timeheroes. Да подпомогнем с тетрадки и учебни пособия деца в неравностойно положение във Варненска област. Мисията е организирана от сдружение "Милосърдие за теб", с координатор г-жа Силвия Бакалова. Това, което трябва да направят доброволците, е да си изберат вид тетрадка или друго учебно пособие от списък, предоставен от организаторите и да го предадат на координатора на клуб "Усмивка". Той от своя страна ще пакетира получените подаръци от доброволците и ще ги изпрати с куриер на уговорения предварително адрес.

Кога?

1.09 - 7.09. 12.00 часа

Къде?

не

Нужна екипировка?

Само закупените учебни пособия за мисията.

Защо?

Началото на новата учебна година предстои. Книжарниците и хипермаркетите са пълни с удобни ученически раници, разноцветни химикали, красиви тетрадки, линии, бои и скицници. Но има деца, които не стигат до тях. Просто защото нямат пари, за  да си ги купят. На тях първият учебен ден не носи нито радост, нито щастие. Но... ние можем да им ги подарим. Да го направим заедно!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Мария П. - координатор


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!