Зарадвай с мартенички най-малките герои

Зарадвай с мартенички най-малките герои

Клуб "Деца с големи сърца", СУ "Алеко Константинов", Луковит
Мисията е от 10 February 2022 до 21 February 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

За втора поредна година решихме да се включим в кампанията на фондация "Нашите недоносени деца" и да зарадваме с мартенички най-малките герои. Заедно запретнахме ръкави и с много любов изработихме доста мартенички.  Прилежно ги опаковахме и изпратихме през месец февруари. Надяваме се да са стигнали на време и да са зарадвали много семейства на 1 март. Ние получихме сертификат и това много ни радва.


Какво?

За много родители, чиито бебета са се родили с тегло под нормата, първите месеци на очакване са трудни - децата им имат нужда от по-специални грижи, често са поставени в кувьоз и прекарват дните си в неонаталогични отделения под непрекъснатите грижи на медицинския персонал. Ето защо те каним да се включиш в кампанията, която организира фондация "Нашите недоносени деца". Идеята е заедно да вдъхнем кураж на родителите, като им покажем, че мислим за тях с един малък жест - мартеничка с послание за бързо прибиране у дома.

Може да се включиш като изработиш мартеничка за закачване като Пижо и Пенда с размер, не по-голям от 4-5 см.

Кога?

От 10 февруари до 21 февруари 2022 година.

Къде?

СУ "Алеко Константинов" гр.Луковит

Нужна екипировка?

Може да се включиш като изработиш мартеничка за закачване като Пижо и Пенда с размер, не по-голям от 4-5 см.

Защо?

Всеки родител на недоносено бебе, което е в неонатологично  отделение, има нужда от подкрепа. С този малък, но значим жест ще покажем на семействата, че мислим за тях, а така ще им вдъхнем сила и кураж.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Можете да се свържете с Ася Найденова или Цветанка Лазарова.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!