Зарадвай с картичка и подарък възрастен човек от дом "Надежда" в София

Зарадвай с картичка и подарък възрастен човек от дом "Надежда" в София

Клуб "Млади дами", ПГАВТ "А. С. Попов", София
Мисията е от 17 December 2021 до 20 December 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Мисията на клуб "Млади дами" за месец декември беше "Подкрепа за хора, живеещи в бедност". Веднага след като нашия клуб разбра новата мисия, реши да потърси в София някой дом за възрастни хора, в който можем да отидем и да помогнем. В близост да нашето училище се оказа,че има такъв дом за възрастни хора - дом "Надежда". Свързахме се с ръководството на дома и се разбрахме на 20 декември да го посетим. Момичетата решиха да направят коледни картички, както и да купят лакомства за хората от дома. На 20 декември отидохме и зарадвахме хората, които живеят там. Бяхме приятно изненадани, че и те ни върнаха жеста с благодарствено писмо! За жалост, срещата ни се проведе навън и беше кратка поради ограниченията от пандемията в страната. Изключително много се радваме, че успяхме да зарадваме тези възрастни хора с малко топлина и внимание от наша страна! Пак бихме отишли в този дом за по-дълго време и вече с възможността да направим някакво по-дълго мероприятие!

Какво?

Мисията на клуб "Млади дами" за декември е "Подкрепа за хора, живеещи в бедност".

В сайта на TimeHeroes видяхме идеята да помогнем на възрастни хора, които са самотни. Момичетата предложиха да отидем в някой дом за възрастни хора и да дарим коледни подаръци, както и да се срещнем с тези хора и да ги подкрепим в морално отношение преди празниците.

Успяхме да се свържем с един дом за възрастни хора, който се намира в близост до училището ни ПГАВТ "А.С.Попов", а именно дом "Надежда" на ул."Найчо Цанов", кв. Илинден, град София.

Свързахме се с ръководството на дома и се разбрахме за среща с хората навън в двора на дома, поради епидемиологичната обстановка. Решихме, за да зарадваме възрастните хора, да им подарим пакети с шоколадови лакомства, както и момичетата да изработят собственоръчно коледни картички за тях. 

Кога?

Срещата ни с дома за възрастни хора е понеделник, 20-ти декември, от 10:30 ч. сутринта.

Къде?

Дом за възрастни хора "Надежда", гр. София, ул."Найчо Цанов", кв."Илинден"

Нужна екипировка?

Не е необходима.

Защо?

Решихме да организираме точно тази инициатива, защото по Коледа самотата най-много се усеща, защото тогава близките ти най-много ти липсват! Искаме да дарим надежда и усмивка за хора, които се чувстват самотни и изоставени. За да не забравяме, че и те имат нужда от подкрепа и за тях дори малките жестове означават много!


Как да се включат герои, които не са част от клуба?

За нашата инициатива ще обявим във фейсбук страницата на клуба.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!