Зарадвай с картичка и подарък възрастен човек от дом "Надежда" в София

Зарадвай с картичка и подарък възрастен човек от дом "Надежда" в София

Клуб "Млади дами", ПГАВТ "А. С. Попов", София
Мисията е от 17 December 2021 до 20 December 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Мисията на клуб "Млади дами" за месец декември беше "Подкрепа за хора, живеещи в бедност". Веднага след като нашия клуб разбра новата мисия, реши да потърси в София някой дом за възрастни хора, в който можем да отидем и да помогнем. В близост да нашето училище се оказа,че има такъв дом за възрастни хора - дом "Надежда". Свързахме се с ръководството на дома и се разбрахме на 20 декември да го посетим. Момичетата решиха да направят коледни картички, както и да купят лакомства за хората от дома. На 20 декември отидохме и зарадвахме хората, които живеят там. Бяхме приятно изненадани, че и те ни върнаха жеста с благодарствено писмо! За жалост, срещата ни се проведе навън и беше кратка поради ограниченията от пандемията в страната. Изключително много се радваме, че успяхме да зарадваме тези възрастни хора с малко топлина и внимание от наша страна! Пак бихме отишли в този дом за по-дълго време и вече с възможността да направим някакво по-дълго мероприятие!

Какво?

Мисията на клуб "Млади дами" за декември е "Подкрепа за хора, живеещи в бедност".

В сайта на TimeHeroes видяхме идеята да помогнем на възрастни хора, които са самотни. Момичетата предложиха да отидем в някой дом за възрастни хора и да дарим коледни подаръци, както и да се срещнем с тези хора и да ги подкрепим в морално отношение преди празниците.

Успяхме да се свържем с един дом за възрастни хора, който се намира в близост до училището ни ПГАВТ "А.С.Попов", а именно дом "Надежда" на ул."Найчо Цанов", кв. Илинден, град София.

Свързахме се с ръководството на дома и се разбрахме за среща с хората навън в двора на дома, поради епидемиологичната обстановка. Решихме, за да зарадваме възрастните хора, да им подарим пакети с шоколадови лакомства, както и момичетата да изработят собственоръчно коледни картички за тях. 

Кога?

Срещата ни с дома за възрастни хора е понеделник, 20-ти декември, от 10:30 ч. сутринта.

Къде?

Дом за възрастни хора "Надежда", гр. София, ул."Найчо Цанов", кв."Илинден"

Нужна екипировка?

Не е необходима.

Защо?

Решихме да организираме точно тази инициатива, защото по Коледа самотата най-много се усеща, защото тогава близките ти най-много ти липсват! Искаме да дарим надежда и усмивка за хора, които се чувстват самотни и изоставени. За да не забравяме, че и те имат нужда от подкрепа и за тях дори малките жестове означават много!


Как да се включат герои, които не са част от клуба?

За нашата инициатива ще обявим във фейсбук страницата на клуба.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!