Зарадвай с хранителни продукти и добра дума самотни възрастни хора

Зарадвай с хранителни продукти и добра дума самотни възрастни хора

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е от 21 февруари 2020 до 1 март 2020
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

През месец декември участвахме в кампания за събиране на средства за самотните хора от града и три села в общината. Изработихме флаери, картички, рекламни постери, предложихме сувенири и сладкиши на коледния базар, направихме шумна кампания във фейсбук с покана за споделяне на DMS съобщението. Снимаха ни и ни излъчиха по БНТ2. Бяхме част от платформата на BCause и инициативата "Щедрият вторник".

Идеята ни беше да изненадаме самотните хора в навечерието на коледните празници. И го направихме. Поднесохме им продукти за кори за баница с късмети, сладкиши и плодове. И не само това. В допълнение им украсихме стаите с гирлянди и топки.

Само че парите от DMS кампанията пристигнаха месец януари и месец февруари, затова сега направихме втори обход в навечерието на Баба Марта. Този път им изработихме мартеници и занесохме повече и разнообразни хранителни продукти - пакетирани, консервирани, плодове и сладкиши. 

Срещите ни със самотните хора бяха много истински и трогателни, с всякакви емоции, от усмивки до сълзи от радост. Това не може да се разкаже, трябва да се изживее.

Е, имаше и трудни моменти - тежките торби с продукти и липсата на кола за обиколките в града. Но... се справихме геройски. 

Какво?

През ноември и декември 2019 г. се включихме в световната инициатива "Щедрият вторник" с нашата благотворителна кампания "Да подарим усмивка на самотен човек".

Идеята ни беше да изненадаме за Коледа самотни възрастни хора във Вълчи дол и три села в общината. С голямо вълнение ги посетихме и им поднесохме сивмоволичн подаръци - продукти за кори за баница с късмети, сладкиши и плодове. Украсихме и стаите им с гирлянди и топки. 

В навечерието на Баба Марта ни предстои втори обход - този път ще им направим мартенички и ще им занесем повече и по-разнообразни продукти. Ще имаме нужда от 4-5 доброволци във всеки от дните.

Кога?

гр. Вълчи дол

  • 21 февруари, петък, от 13:30 ч.
  • 22 февруари, събота, от 10:00 ч.
  • 23 февруари, неделя, от 10:00 ч.
  • 28 февруари, петък, от 13:30 ч.

с. Михалич, с. Брестак и с. Генерал Киселово

  • 29 февруари, събота, от 10:00 ч.
  • организиран е транспорт от Вълчи дол

Къде?

Виж графика по-горе. За пътуването до селата сборният пункт е пред Паметника на участниците във войните, пред входа на училището.

Нужна екипировка?

Топли дрехи и обувки при прогноза за студено време.

Защо?

Защото чувството, което преживяваш, когато виждаш сълзи от радост, е прекрасно. Само добротата и добрите дела имат силата да променят хората и света.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържете се с г-жа Мария Михалева, координатор на нашия клуб. 


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!