Зарадвай с дрехи и обувки деца от ОУ "Алеко Константонов" в гр. Червен бряг

Зарадвай с дрехи и обувки деца от ОУ "Алеко Константонов" в гр. Червен бряг

Клуб "Деца с големи сърца", СУ "Алеко Константинов", Луковит
Мисията е от 1 май 2021 до 28 май 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

След като разбрахме от учителите в основно училище "Алеко Константинов" гр. Червен бряг, че много деца не посещават часове, защото няма с какво да се облекат, се организирахме и събрахме запазени блузи,панталони, якета и обувки. Изпратихме ги към учителите, които изказаха своята огромна благодарност.

Какво?

В ОУ "Алеко Константинов" се обучават деца от много бедни семейства. Учителите полагат огромни усилия да осигурят на децата всичко необходимо, за да се чувстват те добре в клас и да посещават училище редовно. За съжаление обаче финансовото състояние на семействата не им позволява да осигурят на децата някои базови неща, с които те да се чувстват пълноценно в класната стая - от топли дрехи до обувки и някои основни учебни пособия. Това е причината да подкрепим инициативата на учителите от училището и да помогнем с каквото можем, за да запълним тези липси в гардероба и раницата им. 

Кога?

от 1 до 28 май.

Къде?

СУ "Алеко Константинов".

Нужна екипировка?

Може да донесеш нещо от следния списък:

- нови или запазени обувки;

- запазени дрехи за деца.

Защо?

Макар на пръв поглед да няма пряка връзка между двете, всъщност външни фактори като материални лишения пряко влияят върху това дали някое дете ще продължи образованието си. Ако се включиш, ще помогнеш на един ученик да се задържи в класната стая, което не бива да е лукс, а негово основно право.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Можете да се свържете с Ася Найденова или Цветанка Лазарова.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!